Tuntiopettajan muistilista

Ota selvää, saatko Diakin tunnukset. Jos saat, sinulla on pääsy mm. MyDiakiin, Moodleen ja useaan muuhun järjestelmään samalla tunnuksella. Jos et, sinulle voidaan tehdä erilliset tunnukset Moodleen opetuksen hoitamista varten.

1) Ota ajoissa selvää opintojakson toteutussuunnitelmasta ja ilmoittautumisten maksimimäärästä. Näin osaat suunnittella etukäteen opetustasi. Opintojaksojen julkiset toteutussuunnitelmat löydät verkko-osoitteesta koulutushaku.diak.fi. Toteutusuunnitelmista löytyvät ainakin opintojaksojen sisällöt ja tavoitteet sekä tehtävät, joskus myös kuvaus etenemisestä ja suunnitellusta pedagogisesta prosessista. 


2) Ota selvää tai kysy, mikä on opintojaksototeutuksesi täydellinen nimi ja koodi. Näin osaat pyytää tarvittaessa puuttuvia järjestelmistä opintojaksoja ja osaat infota opiskelijoille oikeasta opintojaksosta. 


3) Ilmoita lukujärjestystä varten kontaktiopetuksen ajankohdat (päivämäärät ja kellonajat). Ilmoita, mikäli sinulla on erityistoiveita opetustilojen suhteen. 


4) Mahdollisuuksien mukaan pyydä sisältöperehdytystä Diakin lehtoreilta, jotka ovat opettaneet ko. opintojaksoja. 


5) Pyydä teknisiin välineisiin perehdytystä tiketillä osoitteessa tuki.diak.fi.


6) Tarkista, että sinulla on pääsy toteutuksiesi kurssialueille Moodlessa. Diakissa toteutuksille avataan yleensä yleinen ko. opintojakson mallipohja:

- Käy näkyvissä olevat kurssialueet läpi, tutustu aineistoon ja kurssialueen rakenteeseen. 

- Muokkaa ne aineistot ja aktiviteetit, joita aiot käyttää. Vaihda ainakin vanhat päivämäärät ja ajasta aktiviteetit uudelleen oman aikataulusi mukaan.

- Ajastusta vaativat ainakin Tehtävät (Assignement), Tentit (Quiz) ja Collaborate-etäopetusaktiviteetit. 

- Piilota tai poista aktiviteetit ja aineistot, jotka jäävät keskeneräiseksi tai joita et aio käyttää. 

-Perehdy Moodlen käyttöoppaaseen (ohjeet.diak.fi).

- Ongelmissa laita tukipyyntö osoitteessa tuki.diak.fi

Osallistujalista siirtyy automaattisesti MyDiakista Moodleen, kun kurssialue luodaan MyDiakin kautta. Opiskelijoita ei tarvitse siis lisätä erikseen kurssille!

Jos sinulla ei ole pääsyä MyDiakiin

1. Pyydä opintojakson osallistujalista koulutuspäälliköltä. Osallistujien Diakin sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected] eli voit lähettää opiskelijoillesi ennakkotietoa sähköpostilla.

2. Arviointien viemisen MyDiakiin hoitaa puolestasi joku muu, jos sinulla ei ole tunnuksia ko. järjestelmään. Toimita arviointilista sekä tiedot, miksi ja mitä opiskelijalta mahdollisesti puuttuu koulutuspäällikölle tai hänen osoittamalleen opiskelijapalveluiden henkilölle. 

 Esim. avoimen opiskelijat ovat ilmoittautuneet opintojaksoille oman korkeakoulunsa tunnuksilla tai omalla yksityisellä sähköpostiosoitteellaan. Voi olla, etteivät opiskelijat lue Diakin sähköpostia kovin tiuhaan (jos lainkaan), varsinkin, jos he eivät ole aiemmin opiskelleet Diakin opitnojaksoilla.

Jos sinulla on tunnukset MyDiakiin

1. Päivitä toteutussuunnitelma.

2. Luo kurssialue MyDiakin kautta (Ohje MyDiakin oppaassa). 

3. Kirjaa opintojakson päättyessä annetut arvosanat ja puuttuvien arvosanojen lisätiedot arviointilistaan (Ohje MyDiakin oppaassa).

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.