Tiedoston jakaminen ja lähettäminen iPadin One Drive-sovelluksesta

One Drive for iPad-sovellus sallii vihdoin myös sinne ladattujen tiedostojen jakamisen. Voit siis tehdä jakamisen suoraan sovelluksesta käyttämättä selainnäkymää.

Valitse jaettava tiedosto

Valitse jaettava tiedosto

1) Jaettavaksi haluttua tiedostoa painetaan pitkään sornella, jolloin tiedoston eteen tulee sininen täppä näkyviin. Sen jälkeen valitse 2) neliö-nuolikuvake alapalkista ja kahdesta vaihtoehdosta se, minkä haluat tehdä: 3) Kutsua henkilöitä muokkamaan tai tarkastelemaan valittua dokumenttia tai 4) Lähettää tiedoston sähköpostitse, jolloin tiedosto lähtee liitetiedostokopiona.

Tiedoston lähettäminen sähköpostin liitetiedostona

Tiedoston lähettäminen sähköpostin liitetiedostona

Valitse Sähköposti.

Sähköposti-ikkuna

Sähköposti-ikkuna

Liitteenä pitäisi näkyä viestikentässä. Kirjoita saajan sähköpostiosoite sekä halutessasi viesti ja paina Lähetä.

Tiedoston jakaminen muokattavaksi tai tarkasteltavaksi

Tiedoston jakaminen muokattavaksi tai tarkasteltavaksi

Valittuasi Kutsu henkilöitä, avautuu ikkuna, jossa voit määrittää 1) sallitaanko muokkausoikeudet. Jaa-kohtaan kirjoita sen henkilön sähköpostiosoite, jonka One Driveen haluat tiedoston jakaa.

Tiedostojaon lähettäminen

Tiedostojaon lähettäminen

Kun olet kirjoittanut 1) Jaa-kenttään henkilön sähköpostiosoitteen,2)  Lisää-painike muuttuu aktiiviseksi. Kun painat Lisää, One Drive ilmoittaa lähetyksen edistymisestä harmaalla Päivitetään-kentällä. Kun ilmoitus häviää, tiedosto on jaettu.

HUOM! Jos haluat jakaa esim. videotiedostosi avoimen linkin avulla, sinun tulee käyttää iPadilla One Driven selainversiota. Eli kirjaudu One Driveen vaikkapa Safari-selaimen kautta. Sieltä linkin voi hakea, sovelluksen kautta se ei onnistu.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.