Valinta-aktiviteetin luominen

Mene kurssialueella haluamaasi osioon ja luo uusi aktiviteetti klikkaamalla painiketta Luo oppimisaktiviteetti.

Valitse aktiviteettilistalta Valinta.

Kirjoita aktiviteetillesi nimi (pakollinen) ja kuvaus (vapaaehtoinen).

Määritä sitten seuraavat asetukset:

1. Näytä vaihtoehdot. Valitse, näytetäänkö vaihtoehdot aktiviteetissa vierekkäin ja allekkain.

2. Salli valinnan päivitys. Jos sallit valinnan päivityksen, opiskelija voi muuttaa tekemäänsä valintaa myöhemmin.

3. Vastaaja saa valita useamman kuin yhden vaihtoehdon. Jos sallit useamman kuin yhden vaihtoehdon valitsemisen, opiskelija voi valita miten monta vaihtoehtoa tahansa yhden ja kaikkien vaihtoehtojen väliltä. Yksittäisen vastaajan vastausten määrää ei voi rajoittaa esimerkiksi kahteen valintaan.

4. Rajoita vastausten määrää. Tällä asetuksella voit rajata, kuinka moni vastaaja voi valita yksittäisen vaihtoehdon. Jos aktiviteettia käytetään esimerkiksi esitelmän ajankohdan varaamiseen ja yhdelle luentokerralle mahtuu vain tietty määrä esitelmiä, valitse tähän kohtaan vaihtoehto "Kyllä".

Kirjoita seuraavaksi haluamasi määrä vastausvaihtoehtoja Vaihtoehto-kenttiin. Jätä loput kentät tyhjiksi.

Jos asetit edellisessä kohdassa päälle vastausten määrän rajoittamisen, merkkaa numeroin kullekin vaihtoehdolle vastausten maksimimäärä vaihtoehtoa vastaavaan Raja-kenttään. Kirjoita esimerkiksi Vaihtoehdon 1 vastausten maksimimäärä kenttään Raja 1.

Aktiviteetin asetuksissa (oikealla) kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin kohtiin:

1. Näkyvyys opiskelijoille. Oletuksena aktiviteetti on auki eli opiskelija voi tehdä valinnan milloin tahansa kurssin aikana. Voit kuitenkin halutessasi asettaa valinnalle aukeamis- ja/tai sulkeutumisajankohdan. Laita täppä ensin valintaruutuun Ota käyttöön, niin pääset lisäämään päivämäärän sille varattuihin kenttiin.

Huomaa, että aktiviteetin sulkeutumisajankohta ei näy opiskelijoille, joten kirjoita se selkeästi esimerkiksi aktiviteetin Kuvaus-kenttään. Jos valintaruutu Näytä esikatselu on valittuna, opiskelijat näkevät vaihtoehdot jo ennen aktiviteetin aukeamista.

2. Tulokset. Oletuksena valinnan tulokset eivät näy opiskelijoille. Voit kuitenkin asettaa tulokset opiskelijoille näkyviksi joko kaiken aikaa tai vasta valinnan tekemisen tai aktiviteetin päättymisen jälkeen. Jos valittuna on tulosten näkyminen opiskelijoille, määritä kohdassa Tulosten suojaus, julkaistaanko tulokset anonyymisti vai vastaajien nimien kera.

Lopuksi paina sivun alareunassa painiketta Tallenna ja palaa kurssille.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.