Opinnäytetyöprosessin suorituskohteiden arviointi kurssialueella

Suurin osa KEH01, KEH02, KEH03 ja KEH04-kurssialueiden palautettavista tehtävistä arvioidaan normaalikäytännön mukaisesti kurssialueella olevien tehtäväaktiviteettien kautta.

Opinnäytetyöprosessissa on kuitenkin suorituksia, joiden etenemistä ei seurata Moodleen palautettujen dokumenttien avulla vaan muuten, esim. seminaareissa. Erityisesti näitä varten on kehitetty Excel-taulukon sijaan Moodlen sisäisellä työkalulla toimiva seuranta- ja arviointityökalu, jonka käyttöön tämä ohje opastaa.

Suorituskohteiden arviointi raporttien kautta

Navigoi kurssialueelle, jossa on opinnäytetyöprosessiin liittyviä suorituskohteita. Avaa oikeassa yläkulmassa oleva Ylläpito-valikko (hammasrattaan kuvake, alla olevassa kuvassa kohta 1). Etsi ja avaa alakohta  Raportit ja sieltä valitse ensimmäinen raporttityyppi eli Suorituserittely (voi olla myös muodossa Pätevyyserittely, kuvassa kohta 2).

Avautuvassa näkymässä Suorituserittely-raportissa tulee näkyviin oletuksena kurssilla aakkosjärjestyksessä ensimmäisenä  oleva opiskelija ja hänen suorituksensa kyseisellä kurssialueella. Jos haluat tarkastella ja arvioida tietyn opiskelijan suorituksia, etsi hakukentän avulla opiskelijan etu- ja sukunimellä (alla olevassa kuvassa kohta 1). Hakukenttä löytyy näkymästä oikeasta yläreunasta. Useampia opiskelijoita samalla kerralla arvioidessasi siirryt kätevimmin opiskelijasta toiseen nimellä etsimällä.

Arvioinnit eri suorituskohteille annetaan taulukon sarakkeessa Arvio (Alla kuvassa näkyvä kohta 2). Kun opiskelija ei ole vielä saanut arviota, kohteen rivillä on Ei arvioitu. Klikkaa tätä linkkiä.

HUOM! KEH04-kurssialueen suorituserittelyssä käsin arvioidaan ainoastaan kohteet OT-ideapaperi, OT-suunnitelma ja OT-käsikirjoitus. Loput kohteet riveillä 5-9 tulevat arvioiduksi automaattisesti silloin, kun opettaja tekee arvioinnin kurssialueella olevassa aktiviteetissa (esimerkiksi opettaja lukee englanninkielisen tiivistelmän ja merkitsee sen tehtäväaktiviteetin arviointinäkymässä Hyväksytty-merkinnällä). Arviointi siirtyy kyseisestä aktiviteetista suoraan tähän opintosuunnitelmansuorituserittelyyn. Älä korjaa kurssilaueelta tulevia automaattisia arviointeja tässä näkymässä käsin muuten kuin poikkeustapauksissa.

Kun klikkaat jollakin rivillä kohtaa Ei arvioitu, sinulle avautuu ponnahdusikkunassa näkymä, jossa voit antaa opiskelijalle arvioinnin/muuttaa prosessin tilaa. Klikkaa ponnahdusikkunassa  Arvioi-painiketta (kuvassa alla nuolen osoittamana).

Arviointinäkymässä pienessä ponnahdusikkunassa (alla oleva kuva) valitse alasvetovalikosta valmiiksi määritellystä asteikosta opiskelijan suorituksen tilaa kuvaava arvio. Alla olevassa näet esimerkkinä asteikon, joka on käytössä OT-ideapaperin arvioinnissa: Ei tehty/suoritettu, hylätty, täydennettävä, hyväksytty. Kun olet valinnut jonkin arvioista, paina taas Arvioi-painiketta, jolloin arviointi tallentuu. Todiste-tekstikenttään voi kirjoittaa kommentteja tai selvennystä suorituksen arvioinnille, mutta huomaa, että tämän kentän sisältämä teksti ei tule näkyviin opiskelijalle! Todiste-kentän kommentti näkyy ainoastaan muille opettajille, jotka tarkastelevat saman opiskelijan suorituserittelyä.

Todiste-kenttään voi kirjoittaa esimerkiksi opponoijien nimet, opinnäytetyön käsikirjoituksen seminaarin päivämäärän ja muuta oleellista tietoa, joka esim. on vaikuttanut arviointiin.

Tallentamisen jälkeen arviointikohde tulee jälleen näkyviin ponnahdusikkunana. Alla olevassa kuvassa on ponnahdusikkunan näkymä. Näkymässä voit tarkistaa annetun arvion, arvioinnin antajan nimen, annetun arvion päivämääräleiman sekä mahdollisesti arvioijan kirjoittaman kommentin eli todisteen. Jos arviointia muutetaan, uudesta arvioinnista tulee näkyviin uusi päivämäärä- ja aikaleima. Vanhat arviointileimat jäävät edelleen opettajalle näkyvin, mikä on hyvä asia. Näin esimerkiksi opinnäytetyön suunnitelman hyväksyntähistoria voidaan nähdä ja todentaa.

Alla olevassa kuvassa näkyviä arviontileimauksia voivat poistaa vain Moodlen ylläpitäjät ja Opinnäytetyöprosessin tarkistajan roolissa olevat. Jos annat vahingossa väärän arvion, voit tehdä arvioinnin uudelleen, ja kirjoittaa Todiste-kenttään kommentin siitä, miksi edellinen leima on väärä. Järjestelmä kuitenkin muuttaa suorituserittelyyn voimassa olevaksi leimaksi aina uusimman annetun arvion.

Kun suljet arviointi-ponnahdusikkunan oikean yläkulman ruksista, pääset takaisin opiskelijakohtaiseen suorituserittely-näkymään ja juuri arvioimasi kohde muuttuu väriltään esimerkiksi vihreäksi (jos se on täysin valmis) tai punaiseksi (jos kohde on hylätty tai jää mutten täysin suorittamatta). Esimerkki näkymästä kuvassa alla.

Alla olevassa kuvassa näet esimerkin siitä, miten yksittäisen suorituskohteen arviointi näkyy opiskelijalle hänen opinnäytetyön opintosuunnitelmassaan. Arvio-sarakkeessa kyseisen suorituksen rivillä lukee hyväksytty (joka on opettajan yllä mainitun prosessin mukaan antama arviointi).

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.