Kurssialueiden kopiointi (vain kurssiylläpitäjät)

Kuvallinen ohje johdattaa askel askeleelta palauttamaan uuden kurssin varmuuskopioidusta kurssista. 

Avaa jokin mallipohja

Avaa jokin mallipohjista ja klikkaa auki ylläpitovalikko oikeasta yläkulmasta. Valitse Palauta.

Hae/etsi varmuuskopiointitiedosto

Jos kyseisestä kurssista on otettu varmuuskopioita, eri varmuuskopiointiversiot näkyvät listana kohdassa Kurssin varmuuskopiointialue. Jos varmuuskopiota ei ole kertaakaan otettu, sinun tulee ensin ottaa kurssista varmuuskopio.

Tässä voi näkyä siis monen eri käyttäjän ottamat varmuuskopiot. Käytä aina uusinta varmuuskopiota, ellet halua jotain vanhempaa kurssiversiota. Klikkaa kohtaa Palauta.

1. Vahvista varmuuskopion tiedot palautus

Tässä näkymässä näet, mitä olet palauttamassa. Rullaa sivua alaspäin.

Klikkaa sivun lopussa Jatka-painiketta. Huomioi, että yläpalkin alla murupolussa näkyy palauttamisen eteneminen numeroituina vaiheina. Nyt olet kohdassa 1. Vahvista (vahvistat palautettavan kurssin tiedot).

2. Valitse kohta palauta uutena kurssina

Nyt olet kohdassa 2. Kohde (eli kategoria, johon palautat kurssin). Palauta uutena kurssina-valinta on heti ensimmäisenä näytön yläosassa, älä siis rullaa alaspäin. Voit palauttaa vain niihin kategorioihin, joihin sinulla on kurssiylläpitäjän oikeudet. Sosiaalialan verkkolehtoreilla on oikeudet vain sosiaalialan kategoriaan, tulkkausalan verkkolehtorilla vain tulkkausalan kategoriaan jne. Et saa siis hakemallakaan näkyviin "vääriä" kategorioita. Oikean lukukausikategorian saa näppärästi haettua esim. hakusanalla Syksy 20xx, ja haku löytää kaikki kyseisen syksyn kategoriat. Kuvauksesta näkee minkä alan lukukausikategoria on oikea. 

Valitse AINA myös lukukausikategoria, älä siis koskaan palauta kurssia yläkategorian juureen. Paina lopuksi Jatka.  

3. Valitse palautettavat kurssin asetukset

Nyt olet kohdassa 3. Asetukset (eli säädät uuden palautettavan kurssin sisällön). Tässä vaiheessa älä koske sinisiin "täppäruutuihin" ellet halua jättää jotain mallipohjalta kopioimatta.  Rullaa näkymää alaspäin sivun loppuun.

HUOM!. Poista mahdollinen täppä kohdasta Sisällytä osallistujat. Osallistujien sisällyttäminen saattaa aiheuttaa virhetilanteen ja kurssialue ei kopioidu. Osallistujat  (vastuuopettajat) lisätään käsin kopioidulle kurssialueelle.

Paina sivun lopussa Seuraava. Pääset seuraavaan vaiheeseen. 

4. Määritä uudelle kurssialueelle nimi

Nyt olet kohdassa 4. Skeema (eli vaihdat kurssin nimitietoja). Tässä vaiheessa älä ole liian hätäinen vaan vaihda kurssialueen nimi ja lyhyttunnus sekä mahdollisesti aloituspäivä. Jos et tee tätä, kurssi palautuu nimellä "Mallipohja XXX _Kopio 1". 

Kurssialueen nimen ja lyhyttunnuksen löydät MyDiakista toteutussuunnitelmista. Noudata MyDiakin nimeämistä ja tunnuskäytäntöä, jotta järjestelmien yhdenmukaisuus säilyy. Kopiointeja tehdessä on kätevää pitää auki MyDiakia toisella välilehdellä, jolloin tiedot saa helposti kopioitua tässä palautuksen vaiheessa. 

Rullaa alas sivun loppuun. Paina Seuraava.

5. Esikatsele palautettava kurssi

Nyt olet kohdassa 5. Esikatsele (eli tsekkaat vielä kerran kurssin asetukset). 

Rullaa alas sivun loppuun ja paina Suorita palautus. Sinulle avautuu näkymä, jossa kurssin palautuksen etenemispalkki kertoo palautuksen etenemisestä.  Kun näytössä lukee "kurssi palautettiin onnistuneesti", paina Jatka.

Muokkaa palautettua kurssia

Tarkastele palautettun kurssin oletusnäkymää.  Lisää ainakin yksi MyDiakin toteutussuunnitelmaan merkitty vastuuopettaja kurssille ylläpito-valikosta Käyttäjähallinnan kautta! Voit myös muokata kurssin perusasetuksia, jos teit esim. kirjoitusvirheitä nimeen tai haluat vaihtaa kansikuvan. Jätä tarkemmat muokkaukset vastuuopettajille. 

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.