Mihin Tehtävä-aktiviteettia käytetään?

Tehtävä-aktiviteetti (englanniksi Assignment) on tarkoitettu kirjallisten töiden palauttamiseen opettajan arvioitavaksi. Opettaja voi myös annotoida eli kirjata palautekommentteja suoraan opiskelijan Tehtävä-aktiviteettiin palauttamaan tiedostoon. Tehtävä-aktiviteetin saa näkyviin kurssialueen arviointikirjaan, eli siihen voi asettaa arvioinniksi joko pisteet tai haluamansa arvosana-asteikon. Arvioidessaan palautettuja töitä opettaja merkitsee pistemäärän tai asteikon mukaisen arvosanan työlle. Tämän lisäksi opettaja voi antaa kirjallista palautetta tai vaikkapa tallentaa opiskelijan kuunneltavaksi äänipalautteen erillisenä tiedostona. 

Tehtävä-aktiviteettiin palautetaan siis yksi tai useampi tiedosto, joka voi olla Word-dokumentti, pdf-tiedosto, PPTX-esitys tai vaikkapa valokuvatiedosto. Jos opettaja antaa mahdollisuuden tehdä tuotoksen jollain verkossa olevalla työkalulla, työn palautuksen voi pyytää linkkinä. Linkin palauttamista varten kannattaa aina asettaa Tehtävä-aktiviteetissa palautuksen muoto-valikossa verkkotekstikenttä päälle. 

Tehtävä-aktiviteetti toimii myös ryhmätyön palautuskanavana, mutta tällöin täytyy muistaa tehdä valinnat kohdassa Ryhmäpalautuksen asetukset. Näiden asetusten lisäksi opiskelijat täytyy kurssialueella jakaa ryhmiin. Vain ryhmäjaon tekemällä tehtävä voidaan palauttaa siten, että palautettu tiedosto ja opettajan antama palaute ja arvosana ovat näkyvissä kaikille ryhmän jäsenille. 

Ole tarkkana näissä!

Ryhmämoodi-asetus tehtävä-aktiviteetin asetuksissa ei itsessään muuta tehtävää ryhmäpalautusmuotoon. Ryhmämoodin käyttö tehtävä-aktiviteetin yhteydessä on siis yleensä turhaa. Ainoastaan, jos kurssialueella on kymmenittäin opiskelijoita ja useampi opettaja arvioi tiettyjen opiskelijoiden työt, opiskelijat voi jakaa ryhmiin tai ryhmittelyyn esim. Oili Opettajan arvioitavat. Näin tehtävän ollessa ryhmämoodissa Oili Opettaja saa helposti seulottua palautusten joukosta ns. omat arvioitavat.

Tehtävä-aktiviteetti EI SOVELLU opiskelijatöiden jakamiseen kaikille näkyväksi. Jos opettaja haluaa, että palautetut työt ovat kaikkien kurssin opiskelijoiden luettavissa/katsottavissa ja/tai kommentoitavissa, täytyy harkinnan mukaan käyttää lisäksi esim. Kansio-, Keskustelualue- tai Wiki-aktiviteetteja. 


0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.