Tehtävänpalautuksen arvioinnin yleisnäkymä

Kun opiskelija on palauttanut kirjallisen työn Tehtävä-aktiviteetissa, Moodle oletuksena lähettää siitä ilmoituksen opettajan sähköpostiin. Lisäksi Moodlen kirjautumisen jälkeen opettaja pääse arvoimaan palautettuja töitä suoraan Omat kurssit etusivulta, Arvioinnit-pikalinkeistä. 

Arviointia tehdessään kannattaa tosin yleensä navigoida kyseiselle kurssialueelle ja etsiä sieltä tehtävä-aktiviteetti, jossa palautukset ovat. Vastuuopettajan roolissa olevalle kurssin osion sivulla kyseisen tehtävän kohdalla on heti nähtävissä, montako palautusta tehtävään on tullut (esim. 2/20), ja montako tehtävää opettajalla on arvioimatta. Klikkaamalla ilmoituslinkkiä (kuvassa alla esimerkkinä) opettaja pääsee suoraan kyseisen tehtävän arviointinäkymään. 

Tämän jälkeen avautuu taulukkomainen näkymä, jossa näkyy jokaisen opiskelijan tiedot omalla rivillään. Näkymässä voit piilottaa miinusmerkistä haluamasi sarakkeet. Oletuksena järjestelmä näyttää vain tietyn määrän opiskelijoita per sivu, mutta tätä asetusta voi muuttaa sivun alareunasta.

Kuvassa vihreällä pohjalla oleva teksti Lähetetty hyväksyttäväksi kertoo heti, että tehtävä vaatii arviointia. Keltaisella rajatussa kohdassa on verkkotekstikentän sisältö, ja jos tehtävässä on pyydetty linkkipalautusta, itsearviointia tai kommentteja, ne näkyvät tässä kohdassa. Palautetun tiedoston voi klikata auki tiedostolinkistä sarakkeessa Tiedostojen palautus

Nopeimmin arvioinnin voi tehdä painamalla kuvassa näkyvää Arviointi-painiketta. Jos arviointi on jo aiemmin tehty, painikkeen alapuolella on näkyvissä arvosana (eli saatu pistemäärä tai asteikon mukainen arvosana). Jos arviointia ei ole vielä tehty, kohdassa on viiva.  Jos opiskelija ei ole palauttanut tehtävää tai jos palautus on myöhässä, Arviointivaihe-sarakkeessa on tästä maininta ja mennyt takaraja ilmoitetaan punaisella. 




Jos tehtävässä on määritelty Ryhmäpalautuksen asetukset, ja kurssialueella on opiskelijat jaettu ryhmiin, opiskelijan ryhmän nimi näkyy sarakkeessa Ryhmä. Jos opiskelija ei ole minlään ryhmän jäsen, kyseisessä sarakkeessa on tästä huomautus. Huomaathan, että ryhmän puuttuminen saattaa vaikeuttaa opiskelijan tehtävän palauttamista, jos se ei ole sallittu ilman ryhmää. 

Nopea arviointi

Jos haluat arvioida kaikki opiskelijat kerralla taulukkonäkymässä, rullaa sivun alas ja 1) laita täppä kohtaan Nopea arviointi. Tämä aktivoi Arviointi-painikkeen alapuolelle 2) alla olevassa kuvassa näkyvät alasvetovalikot, josta voi halutessaan valita jokaiselle opiskelijalle tehtävässä käytössä olevan asteikon mukaisen arvosanan. Kun olet arvioinut haluamasi opiskelijat, muista painaa 3) taulukon alla olevaa Tallenna kaikki nopean arvioinnin muutokset-painiketta. 

Nopea arviointi on kätevä esimerkiksi sellaisissa tehtävissä, joissa asteikkona on Suoritusmerkintä tai Hyväksytty-Täydennettävä-Hylätty.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.