Tehtävän arviointi arviointinäkymässä

Palautettujen töiden katselu 

TAPA 1: Mene kyseiselle kurssialueelle ja  etsi tehtäväaktiviteetti. Avaa arviointi linkistä, joka kertoo sinulle palautusten ja arvioitavien töiden määrän. Sinulle avautuu arvioinnin yleisnäkymä taulukkomuotoisena; paina tämän jälkeen vielä arvioitavan opiskelijan kohdalla Arviointi-painiketta (alla olevassa kuvassa keltainen nuoli). 


TAPA 2: Omat kurssit aloitussivulla Arvioinnit-pikalinkeissä oleva ilmoitus arvioitavasta tehtävästä (kuvassa keltainen nuoli) vie sinut suoraan kurssialueelle ja avaa kyseessä olevan tehtäväaktiviteetin. 

Paina näkymässä Arviointi-painiketta (kuvassa kohta B). Tämä avaa koontitaulukkonäkymän sijaan arviointinäkymän, jossa opettaja voi lukea, arvioida ja kommentoida palautetut työt yksi kerrallaan. Jos kuitenkin haluat aloittaa arvioinnin yleisnäkymätaulukosta, paina Näytä palautukset (kuvassa kohta A), jolloin kaikkien opiskelijoiden palautukset tulevat näkyviin. 

Tehtävien arviointi yksittäin

Arviointinäkymässä näet yläreunassa (kuvassa punaisen nuolen osoittamassa kohdassa) kulloinkin arvioitavana olevan opiskelijan nimen. Palautettu työ aukeaa vasemmalle niin sanottuun annotointinäkymään, jos tehtävän asetuksissa on sallittu palautteen antaminen suoraan opiskelijan tekstiin. Jos annotointia ei ole sallittu asetuksissa, vasemmalla näkyy tyhjä harmaa alue. 

Opiskelijasta toiseen voi siirtyä oikean yläkulman pienistä nuolinäppäimistä. Opiskelijaa voi myös etsiä nimellä hakukentän avulla (kuvassa punanainen laatikko). 

1. Tässä on opiskelijan palauttama työ linkkinä. Saat avattua dokumentin klikkaamalla. 

2. Kommentti-kohdassa (jos sallittu tehtävän asetuksissa) voi olla opiskelijan kirjoittama kommentti palautuksesta, itsearviointia tmv. jos opettaja on pyytänyt kommentointia.

3. Verkkotekstikentässä (laajenna painamalla pientä plus-nappia) on opiskelijan kirjoittamaa verkkotekstiä tai vaikkapa linkki, jos verkkotekstikenttä on valittu tehtävän asetuksissa. 

4. Arviointi-valikossa voit asettaa työlle valitsemaltasi asteikolta tietyn arvosanan.

5. Annotointinäkymässä voi tehdä korjauksia ja kirjoittaa palautetta suoraan opiskelijan tekstiin. (Katso erillinen ohje annotoinnista).

Rullaa oikeaa palstaa vierityspalkista alaspäin.

6. Nykyinen arvosana-kohdassa on joko viiva (jos tehtävää ei ole kyseiselle opiskelijalle vielä arvioitu) tai arvosana (jos opettaja esim. palaa uudelleenarvioimaan ja muuttamaan jo annettua arvosanaa). Arvosana päivittyy, kun opettaja tallentaa muutokset. 

7. Palaute-kentässä (jos sallittu tehtävän asetuksissa) opettaja voi antaa sanallista palautetta opiskelijan työstä. Syksystä 2019 alkaen palautteen voi antaa myös suullisesti ääni- tai videotallenteena.

8. Palautetiedostot-kohdassa (jos sallittu tehtävän asetuksissa) opettaja voi liittää opiskelijan saataville erillisen palautetiedoston (esimerkiksi äänitiedoston tai pdf-tiedoston, johon on liitetty äänipalaute). Opettaja voi liittää minkä tahansa tiedoston tähän kohtaan, vaikka uuden yksilöllisen tehtävänannonkin niin halutessaan.

9. Ryhmäpalautuksen asetukset-kohdassa opettaja voi päättää, julkaiseeko yksittäiselle opiskelijalle antamansa arvosanan ja palautteen koko ryhmälle. Tämä asetus on käytössä vain, jos tehtävässä on määritelty Ryhmäpalautuksen asetukset. Halutessaan opettaja voi toki antaa ryhmän jäsenille eri arvosanan ja oman henkilökohtaisen palautteen, vaikka ryhmä olisikin palauttanut vain yhden työn. Tällöin tässä kohdassa jätetään valinta muotoon Ei (Oletuksena Kyllä).

HUOM! Opiskelijalle annetut arvosanat ja palautteet eivät päivity ellet muista painaa lopuksi Tallenna muutokset-painiketta (kuvassa punaisella laatikolla merkitty). Opettaja voi myös ottaa täpän pois kohdasta "ilmoita opiskelijoille", mutta tällöin opiskelija ei saa tietoa arvioinnista Omat kurssit-sivun pikalinkkeihin. 

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.