Oppaita opettajille ja henkilökunnalleDiakle - opettajan opasEtusivun uutisetUutisten kirjoittaminen ja julkaiseminen (vain uutisten vastuuhenkilöille)

Uutisten kirjoittaminen ja julkaiseminen (vain uutisten vastuuhenkilöille)

Rullaa etusivulla aivan sivun alareunaan, ja uutispalstan alapuolella valitse joko Lisää uutisia-painike (jolloin pääset näkemään kaikkien kirjoitettujen uutisten listaa) tai Lisää uusi aihe (jolloin pääset suoraan kirjoittamaan oman uutisen. 

Uusi uutinen lisätään aina Lisää uusi aihe-painikkeesta, riippumatta siitä missä näkymässä olet. 1) Lisää ensin otsikko, ja sen jälkeen 2) tekstiä Viesti-kenttään. Tekstiin voi tehdä linkityksiä (kuvassa punainen nuoli). Editorin lisätyökalut saa näkyviin ensimmäisen rivin viimeisestä kuvakkeesta (lila nuoli). Tekstiin voi tehdä lihavointia, kursivointia, listoja jne. Myös kuvan voi lisätä editorin kuva-painikkeesta. Youtube-videot voi upottaa liittämällä linkin osoitteen suoraan editorin tekstikenttään.  3) Liitetiedostoja voi liittää liite-kohdassa. 

Pinned-kohdassa täpän lisääminen kiinnittää uutisesti uutispalstan ylimmäksi.

Tämän jälkeen viimeistään ennen viestin julkaisua valitse alasvetovalikosta kohderyhmäsi:

Kaikki osallistujat= kaikki sisäänkirjautuneet Moodlen käyttäjät

Kalasataman opiskelijat ja henkilökunta = uutinen näkyy vain tähän ryhmään liitetyille jäsenille. Sama koskee muita ryhmävalintoja.

Mikäli haluat ajastaa uutisesi näkymistä, ota ajastus käyttöön täppäämällä joko aloitus- tai loppumisvalikot (punainen nuoli). Tämän jälkeen aikaleimoja on mahdollista muuttaa. Alkupäivämäärä vaikuttaa siihen, milloin uutinen tulee näkyviin ja loppupäivämäärän jälkeen uutinen ei ole enää opiskelijan roolissa oleville näkyvissä (ylläpitäjälle ja vastuuopettajille senkin jälkeen). 

Muista painaa lopuksi Lähetä viesti. 

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.