Kysymysten lisääminen Tentti-aktiviteettiin

Tässä ohjeessa esimerkkikappaleena toimii "Opintojakson lopputentti" -niminen tentti-aktiviteetti. Aktiviteettia lisättäessä siihen on laitettu kuvaukseksi tenttiohjeet ja asetukset kuntoon. Tässä ohjeistetaan kysymysten lisääminen.

 

Tentin etusivulla opettaja näkee tentin yleistiedot. Kysymyksiä pääsee lisäämään kohdasta "Muokkaa tenttiä".

Muokataan tenttiä -sivulla kysymyksiä lisätäksesi paina:

  1. Lisää

Painettuasi "Lisää" paina: Lisää kysymys...

Seuraavaksi pääset valitsemaan kysymyksen tyypin. Tyypin valitsemalla näet siitä kuvauksen (esim. alla klikattu kysymystyyppiä "Monivalinta").

Valitse haluamasi kysymystyyppi ja klikkaa "Lisää" (1).

Tämän jälkeen pääset tekemään asetukset, jotka vaihtelevat kysymystyypeittäin. Tavallisesti täytettäviä asioita ovat ainakin seuraavat, joista keskeisimmät lihavoituna:

  • Kysymyksen kategoria: Mihin kysymyspankkiin kysymys lisätään. Oletusarvoisesti valittuna on kurssin oma kategoria, jota ei yleensä ole tarvetta muuttaa.
  • Kysymyksen nimi
  • Kysymysteksti
  • Oletuspisteet: Mikä on maksimipistemäärä
  • Vastausvaihtoehdot
  • Kunkin vastausvaihtoehdon arviointi: esim. onko vastaus 100% vai 25% oikein vai jotain muuta.
  • Palaute kullekin eri vastaukselle: Ei ole välttämätöntä antaa.
  • Yhdistetty palaute (oikeille vastauksille / osittain oikeille vastauksille / väärille vastauksille): Ei ole välttämätöntä antaa.
  • Useiden suorituskertojen vastaukset: Jos tentin asetuksissa (Kysymysten toiminta -kohdassa Kysymysten toimintatapa) on otettu käyttöön Mukautuva tentti ja kysymykset, tässä voi määritellä väärien vastausten jälkeen saatavat vinkit sekä uusien yritysten pistevähennykset.

Helpoiten käytettävät ja siten suositelluimmat kysymystyypit ovat:

  1. Lyhytvastaus
  2. Monivalinta
  3. Tosi/epätosi
  4. Yhdistämistehtävä.

Nämä on myös mahdollista säätää automaattisesti pisteytettäviksi. Essee-vastaukset kannattaa pyytää Tehtävä-aktiviteetilla, koska siinä esseiden tarkistaminen on opettajalle paljon helpompaa.

Myös muita tehtäviä voi käyttää ja myös niihin saa automaattisen tarkistuksen. Tentti-aktiviteetin kysymysvaihtoehdot -ohjeesta löydät kuvauksen ja ohjeita eri tehtävätyyppien käyttämiseen.

  1. Muuta, mitä tässä voi valita, on:
  2. Lisää kysymys kysymyspankista. Kysymyspankkeja voi olla kurssikohtaisia, kurssikategoriakohtaisia ja koko järjestelmälle yhteisiä.
  3. Lisää satunnainen kysymys (tai useampi) valitsemastasi kysymyspankista.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.