Arvioiminen arviointikirjassa

MoodleRoomsissa tehtäviä voi arvioida kahta eri reittiä. Aktiviteetista riippuu, onko näistä käytettävissä molemmat vai ainoastaan jälkimmäinen:

A. Arvioiminen aktiviteetissa

B. Arvioiminen arviointikirjassa

Tässä ohjeistetaan arviointikirjassa arvioimisen yleisperiaatteet.

Arviointikirjaan meneminen

Mene kurssialueen yläosassa kohtaan Kurssityökalut.

Mene sitten kohtaan Arviointikirja

Arviointikirjan välilehdet

Arviointikirjassa on useita eri välilehtiä. Ylempi rivi (Näkymä / Asetukset / Asteikot / Kirjaimet / Tuo / Vie) kertoo, minkä aiheen välilehdet ovat näkyvissä. Alla olevassa kuvassa ovat näkyvissä Näkymä-aiheen välilehdet (Arvioijan raportti / Arvosanahistoria / Yleisraportti / Yksittäinen näkymä / Käyttäjän raportti).

Opettajalle arviointityössä näistä tärkeimpiä ovat:

  1. Yksittäinen näkymä: Aktiviteettien arvioinnit on usein helpointa tehdä tällä välilehdellä. Sille saa auki joko yhden aktiviteetin kaikki arviot tai yhden opiskelijan kaikki aktiviteetit.
  2. Arvioijan raportti: Millaisen arvosanan tai pisteet kaikki opiskelijat ovat saaneet kaikista tehtävistä. Huomaa, että ikkunassa näkyvä taulukko on MoodleRoomsissa vieritettävissä paitsi ylhäältä alas, usein myös vasemmalta oikealle.
  3. Asetukset-aiheen ensimmäinen välilehti: Tässä voi lisätä manuaalisesti arviointikohteita.

Arviointikirja: Arviointien tekeminen Yksittäinen näkymä -välilehdellä

Yksittäinen näkymä -välilehdellä paina Valitse arviointikohde ja valitse aktiviteetti, jonka suorituksia haluat arvioida.

Alla olevassa kuvassa arviointikohteeksi on valittu Tehtävä-aktiviteetilla toteutettu Esseenpalautustehtävä. Kirsi Kirpakan työlle on jo annettu arvosana ja palaute aktiviteetissa, mutta muille ei.

Arviointikirjassa tehdyt arviot ylittävät aina aktiviteetissa tehdyt. Voin siis tässä muuttaa kaikkia arvosanoja. Jos arviointikirjassa on annettu eri arvosana kuin aktiviteetissa, tulee siitä opiskelijalle aktiviteettiin tiedoksi teksti.

Arviointi tässä tapahtuu seuraavasti (vaiheet A-):

A. Valitse opiskelijat, joille haluat tehdä arvion. Tähän kaksi suositeltua tapaa:

(1 alla) Valitse arvioitavat opiskelijat yksittäin
(2) Valitse kaikki opiskelijat kerralla (Kaikki)

Kuvassa alla on klikattu muokattavaksi muut, paitsi Kari (1).

Arvosana valitaan kullekin liukuvalikosta (2) ja kirjoitetaan Palaute-sarakkeeseen sanalliset asiat (3). Palaute-tekstiruutu on tässä hyvin pieni, mutta kaikki siihen kirjoitettu teksti tulee selkeänä opiskelijalle näkyviin.

Kun olet antanut haluamasi arvosanat, paina oikealta ylhäältä Tallenna (4), tai muutokset eivät tallennu järjestelmään. Tallentamisen jälkeen arvosanat ovat lähtökohtaisesti näkyvissä myös opiskelijoille.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.