Arviointikohteen lisääminen arviointikirjaan

Aktiviteetit, joita varten arviointikirjaan täytyy tehdä manuaalisesti uusi arviointikohde

Alla olevassa kuvassa muita paitsi vihreällä merkittyjä aktiviteetteja varten täytyy tehdä arviointikirjaan manuaalisesti oma arviointikohtansa. Jos esim. Wiki-aktiviteetissa työskentelystä haluaa antaa opiskelijalle arvosanan, täytyy sitä varten lisätä uusi arviointikohde.

Käytännössä arviointikohteiksi voi lisätä minkä tahansa kuvauksen, joten se voi olla mitä tahansa arvioitua toimintaa. Arvioitavan kohdan nimi voi olla esim. "Aktiivisuus luennolla" yms.

Vihreällä merkityt tulevat automaattisesti näkyviin arviointikirjaan, jos niissä asettaa arvioinnin päälle. Tällöin arvioinnin voi tehdä joko aktiviteetissa opiskelijan suorituksen jälkeen tai arviointikirjassa.

Arviointikohteen lisääminen manuaalisesti

Avaa arviointikirja (kurssialueella Kurssityökalut ja sieltä Arviointikirja) ja valitse arviointikirjassa Asetukset (1).

Arviointikohteen pääset lisäämään kohdasta Lisää arviointikohde (2).

Uudelle arviointikohteelle täytyy määrittää ainakin seuraavat:

  • Kohteen nimi (1): Millä nimellä kohde näkyy arviointikirjassa opettajille ja opiskelijoille.
  • Arviointityyppi (2): Valitse pudotusvalikosta, mitä asteikkoa käytät arvioinnissa:
    - Arvo: arvioidaan pisteillä
    - Asteikko: arvosana annetaan kohtaan Asteikko (3) valitun asteikon mukaisesti (esim.: Hyväksytty / Täydennettävä / Hylätty tai Numeraalinen arviointi).
    - Teksti: opettajan kirjoittama teksti.

Muista kohdista ei tarvi välittää, eli voit painaa Tallenna muutokset. Kohdasta Näytä lisää... painamalla voi löytää vielä lisää asetuksia, mutta yleensä ne eivät ole tarpeen.

Tallentamisen jälkeen arviointikohde näkyy opiskelijoille arviointikirjassa yhtenä arviointikohtana. Kyseisen kohdan voi arvioida kullekin opiskelijalle arviointikirjassa.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.