Opiskelijat muodostavat ryhmän itse ryhmänhallinnassa

Kesällä 2019 on otettu käyttöön myös Group Choice -aktiviteetti, jonka avulla opiskelijat voivat jakautua pienryhmiin kurssilla.

Lähtökohtaisesti ryhmien luomisesta ja muokkaamisesta vastaa kurssin vastuuopettaja. Opiskelijan perusroolissa ryhmien muokkaus ja hallinta ei ole mahdollista, mutta Diakin Moodlessa opiskelijan rooliin on järjestelmätasolla tehty pieni muutos. Näin ollen opiskelijat pystyvät hallinnoimaan ryhmiä kurssialueen sisällä, mutta vain, jos opettaja tuo heille näkyviin linkin ryhmänhallintaan. 

Opiskelijalla ei ole näkyvissä opettajalle näkyvää kurssin Mahtiratasta (eli Ylläpito-valikkoa), jonka kautta opettaja navigoi ryhmäjakoon. Ryhmäjako löytyy Ylläpito-valikosta kohdasta Käyttäjähallinta > Ryhmät. Kun avaat kyseisen sivun, selaimessa oleva sivun osoite on kyseisen kurssin Ryhmähallinnan osoite, joka on kopioitava opiskelijoille näkyviin johonkin kohtaan kurssialuetta. Katso alla oleva kuva. 

Ryhmähallintalinkki kurssialustalla voi näyttää vaikka tältä (Tehty Ohjeteksti-aktiviteetilla linkittäen lauseeseen): 

Vaikka opiskelijat tekisivät ryhmäjaon itsenäisesti kurssialueella, vastuuopettajan on huolehdittava, että jokainen opiskelija on ryhmänsä jäsen ja että opiskelijat eivät sotke ryhmäjakoa. Tämän voi estää ottamalla ryhmänhallinnan linkin pois näkyvistä sen jälkeen, kun ryhmiin jakaantuminen on tehty. 

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.