Suoritusten arvioiminen tentti-aktiviteetissa

Tentti-aktiviteetin suorituksen tulos ilmoitetaan aina automaattisesti pisteinä. Aktiviteetti on tarkoitettu ensisijaisesti monivalinta- ja täydennyskysymyksille, joiden pisteet Moodle voi laskea automaattisesti. Automaattisia arviointeja voi vielä jälkikäteenkin muuttaa manuaalisesti ja jos tentti-aktiviteettiin on lisätty essee-kysymyksiä, opettajan täytyy käydä ne joka tapauksessa aktiviteetissa itse arvioimassa.

Suorituksen ja arvioinnin jälkeen opiskelijalle näkyy tentti-aktiviteetissa se, mitä suorituksien tuloksista on asetuksissa asetettu näkymään. Arviointikirjassa opiskelijalle näkyy tentin lopullinen pistemäärä.

Essee-kysymysten tarkistamiseen tentti-aktiviteetti ei ole kätevin. Vain essee-kysymyksiä käytettäessä suositellaan esim. tehtävä-aktiviteettia.

Tentin pisteet arvosanaksi. Arviointikirjassa opiskelijalle näkyvät tentistä aina pisteet. Helpoin tapa ilmaista ne arviointikirjassa arvosanana: 

  1. Kirjoita pisteiden suhde arvosanaan näkyviin jo tentin kuvaukseen (esim. "1-5 pistettä = arvosana 1" jne.)
  2. Lisää arviointikirjaan uusi arviointikohde ja anna sille nimeksi esim. Tentin arvosana
  3. Kirjoita tenttipisteiden perusteella opiskelijoille kuuluvat arvosanat tähän arviointikohteeseen.

Raportti tentin suorittaneista

Mene tentti-aktiviteettiin kurssialueella.

Suoritustiedot näyttävää koontisivua pääset katsomaan klikkaamalla linkkiä "Suorituskertoja:"

Koontisivun ylälaidassa voit määritellä kenen kaikkien suorituksen näet.

  • (1) Näetkö esim. kaikki suorittaneet opiskelijat vai kaikki, joilta suoritus on vielä tekemättä
  • (2) Montako suoritusta näet yhdellä sivulla
  • (3) Näetkö jokaisen opiskelijan kohdalla pisteet jokaisesta kysymyksestä.

Alaosassa näet antamasi rajauksen mukaiset tiedot opiskelijoiden suorituksista ja pääset halutessasi tarkastelemaan ja arvioimaan opiskelijan koko suoritusta ja muokkaamaan sen pisteytystä (4).

Vastauksien arvioiminen käsin

Vastausten arvioiminen kaikille (esim. essee-kysymyksen kohdalla) kannattaa tehdä Käsin arviointi -sivulla. Se löytyy oikean yläkulman rattaasta avautuvasta Ylläpito-valikosta.

Lähtökohtaisesti näkyviin tulevat kysymykset, joista ei anneta arviota automaatteisesti (esim. essee-tehtävät). Kohdasta "Näytä myös automaattisesti arvioidut kysymykset" saat näkyviin myös sellaiset tehtävät, joiden arvioimisen Moodle on hoitanut automaattisesti (esim. monivalintatehtävät). Myös niiden arviointeja ja pisteytyksiä voit muuttaa ja antaa vastauksista palautetta.

Arvosanat on jaettu kolmeen sarakkeeseen:

  • (1) Arvosanaan, joka tarkoittaa vastauksia, joista puuttuu arvio vielä kokonaan (esimerkissä tällaisia molemmissa tehtävissä 0)
  • (2) Arvioitu, eli tehtävän suoritukset, joille on annettu jo arvosana.
  • (3) Yhteensä, eli sekä arvosanan saaneet että ne, joilta arvosana vielä puuttuu.

Linkki numeron perässä vie arvioimaan kaikki kyseiseen kategoriaan kuuluvat suoritukset.

Arviointisivulla voit sivun yläosassa vaikuttaa siihen, missä järjestyksessä vastaukset on listattu, ja sen jälkeen pääset kommentoimaan kutakin vastausta ja muuttamaan niiden pisteitä.

Kommentit ja pisteet annettuasi paina alhaalla "Tallenna ja siirry seuraavalle sivulle". Kaikki vastaukset arvioituasi pääset takaisin yläosan "Takaisin kysymyslistaan" -tekstistä tai murupolkua käyttämällä.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.