Oppaita opettajille ja henkilökunnalleDiakle - opettajan opasMoodlen perustoiminnotMediasuodattimet (videolinkin automaattisen näyttämisen keskeyttäminen)

Mediasuodattimet (videolinkin automaattisen näyttämisen keskeyttäminen)

Moodlen editorit tulkitsevat linkitettyä mediasisältöjä kurssialueelle ja aktiviteetteihin asetettujen suodattimien perusteella. Oletusasetuksissa esimerkiksi kaikki YouTuben, Vimeo ja One Driven videolinkit tulevat näkyviin upotettuna, kun ne linkitetään editorin tekstikenttään.

Upottaminen tarkoittaa sitä, että video soittopainikkeineen näkyy suoraan Moodlen sivulla sen sijaan, että käyttäjä klikkaisi linkin auki uuteen välilehteen tai ikkunaan.

Upottaminen ei ole välttämättä hyvä asia esim. tehtäväaktiviteettin palautettavissa videolinkeissä eikä aina kurssialueella opiskelumateriaaleissakaan. Upottamisen voi estää säätämällä joko aktiviteettikohtaisesti tai koko kurssin tasolla asetuksista Suodattimet.  Upottaminen myös toimii ainoastaan, jos videon alkuperäisasetuksissa on upotus sallittu. Jos YouTuben videon lataaja ei ole sallinut videoidensa upotusta, Moodle silti oletuksena upottaa videon kurssialueella, jolloin näkyviin tulee vain "musta laatikko" ja herja "sivua ei voi näyttää" tmv. Lisäksi Play-nappi ei käynnistä videota.  


Jos automaattisen upottamisen haluaa pois päältä koko kurssialueella, navigoi oikean yläkulman ylläpito-valikosta kohtaan Suodattimet.  Suodattimissa valitse alasvetovalikosta kohdassa Aktiivinen? vaihtoehto "Pois käytöstä" kohtiin

- Muunna web-osoitteet linkeiksi ja kuviksi

- Multimediapluginit

- oEmbed -suodatin

Tämän jälkeen editorikenttään liittämäsi linkit näkyvät vain tavallisina linkkeinä. 


0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.