Yleistä kalenterista

MoodleRoomsissa jokaisella käyttäjällä on näkyvissä kalenteri, joka kerää tietoja kaikilta kurssialueilta, joilla käyttäjä on osallistujana jossain roolissa. 

Kalenteriin pääsee Omat kurssit-sivulta linkistä Näytä oma kalenteri (kuva alla). Etusivulta pääsee omalle Työpöytä-sivulle, jossa kalenteri on myös oletuksena näkyvissä.

Sen lisäksi, että kalenteri kerää kurssikohtaiset ajastetut aktiviteetit (esimerkiksi tehtäväaktiviteettien alkamis- ja sulkeutumisajankohdat, ajastetut Collaborate-sessiot ja tenttityökalun aikaleimat), voit lisätä kalenteriin omia merkintöjä. Kurssialueilla on mahdollista lisätä myös opintojaksojen sisäisten ryhmien omia merkintöjä (esimerkiksi ryhmätyöviikot tai pienryhmien verkkotapaamiset) manuaalisesti. 

Kalenterin värikoodit kertovat, millaisesta tapahtumasta on kyse, ja käyttäjä voi halutessaan piilottaa vaikkapa ryhmäkohtaiset tapahtumat pois näkyvistä. 

Kalenterin voi synkata Webmailiin ja Outlookiin omaksi välilehdekseen, jolloin sähköpostin kalenterista näkee kätevästi kaikki opetukseen ja opiskeluun liittyvät ajastetut tapahtumat - ja tietysti myös MyDiakista synkronoituvat kalenterimerkinnät. Tähän on erillinen ohje.

Valitettavasti MyDiakin kalenterista/lukujärjestyksistä ei toistaiseksi saa julkista iCal-urlia, jotta sen voisi synkronoida suoraan myös Moodlen kalenteriin.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.