Oppaita opettajille ja henkilökunnalleDiakle - opettajan opasViestintä kurssialueellaSähköpostiviestin lähettäminen Moodlesta Quickmaililla

Sähköpostiviestin lähettäminen Moodlesta Quickmaililla

Moodlen pikaviestit on tarkoitettu lähinnä kahdenkeskiseen viestintään. Jos haluat massapostittaa tiedotteen esimerkiksi omalle ryhmällesi, kannattaa käyttää joko kurssialueiden keskustelupalstoja tai Quickmail-lohkoa. Quickmail-lohko ei ole oletuksena näkyvissä kurssialueilla, mutta vastuuopettajan roolissa oleva voi tuoda sen näkyviin kurssin koontinäyttöön. 

Quickmail-lohkon lisääminen kurssin koontinäyttöön

1. Navigoi kurssialueellasi Kurssin koontinäyttöön ja 

2. klikkaa siellä muokkaa lohkoja.

Näkymän alaosassa on alasvetovalikko, jossa lukee Lisää lohkoja. Valitse valikosta Quickmail.

Quickmail-lohko ilmestyy johonkin kohtaan kurssin koontinäyttösivulle.

Sähköpostiviestin lähettäminen

Klikkaa kurssin koontinäytössä Quickmailin kohtaa  Kirjoita uusi sähköposti. 

1. Klikkaa joko yksittäiset opiskelijat tai kurssialueen ryhmät, joille haluat lähettää viestin. Toki voit käyttää molempia tapoja. Useamman saat valittua kerralla pitämällä Ctrl-napin pohjassa. 

2. Paina Lisää, jolloin valitsemasi henkilöt/ryhmät tallentuvat vastaanottajalistaan. 

Rullaa alaspäin niin pääset kirjoittamaan viestin. 

Aihe eli viestin otsikko on pakollinen. Viestikenttään voi kirjoittaa pidemmin. Jos haluat kopion viestistä itsellesi, laita täppä Kyllä kohdassa vastaanota kopio. HUOM!. Tämä toiminto ei jostain syystä aina toimi, mutta viesti menee kyllä vastaaottajille.

Paina lopuksi joko Lähetä (jos haluat lähettää) tai Tallenna luonnoksena (jos haluat palata kirjoittamaan viestiä myöhemmin).