Kurssin osallistujalistan tallentaminen Excel-muotoon

Kurssin osallistujalistan voi tallentaa samasta paikasta kuin arviointikirjankin.  Käytännössä kyseessä on sama Excel-taulukko, mutta nimilistakäyttöä varten siitä kannattaa jättää arvioinnin kohteet pois, jolloin listassa näkyy vain osallistujien nimi ja sähköpostiosoite. 

1. Klikkaa Kurssin koontinäyttö-linkkiä ja valitse koontinäytössä Arviointikirja

2. Arvioijan näkymässä valitse välilehtivalikosta yläriviltä kohta Vie.

Tämän jälkeen klikkaa välilehtivalikosta alemmalta riviltä 1) Excel-taulukkoa. Kursisn arviointikohteet listautuvat näkyviin, ja automaattisesti valintatäpät ovat kaikissa kohteissa. 

Jos haluat pelkän nimilistan, valitse nyt 2) "Ei mitään". Voit toki poistaa täpät yksitellen klikkailemalla. 

Alaotsikon Vientitiedoston asetukset-alta löytyy täppä kohdasta Vaadi aktiivista ilmoittautumista. Jos jätät valinnan päälle tähän kohtaan, järjestelmä ei tuo Excel-taulukkoon sellaisia kurssiosallistujia, joiden rekisteröitymisaika on päättynyt. Yleensä tällä asetuksella ei ole väliä, jos et ole asettanut tekisteröitymiselle päättymisaikaa. 

3) Paina lopuksi Lataa.

Koneesi kysyy haluatko avata vai tallentaa tiedoston. 

Excel-taulukkoa voit muokata haluamasi mukaan. Järjestelmä tuo automaattisesti seuraavat sarakkeet: etunimi, sukunimi, tunnistenumero, laitos, osasto ja sähköposti. Arviointi- ja palautesarakkeet ovat näkyvissä vain jos valitsit ne aikaisemmassa vaiheessa.