Oppaita opettajille ja henkilökunnalleDiakle - opettajan opasMoodlen perustoiminnotKurssialueen palauttaminen Tuo-toiminnolla (vastuulehtorit)

Kurssialueen palauttaminen Tuo-toiminnolla (vastuulehtorit)

Kun olet luonut tyhjän pohjan toteutuksestasi Moodleen (MyDiakin kautta), pääset palauttamaan uudelle tyhjälle pohjalle jonkin aikaisemman kurssialueen materiaaleineen. 


1. Kirjaudu Moodleen ja etsi uusi juuri MyDiakin kautta luomasi tyhjä kurssialue Omat kurssit-sivulta. Avaa kurssialue. 

2. Oikean yläreunan ylläpito-valikosta valitse kohta Tuo.

3. Etsi seuraavaksi kurssi, jolta aineisto tuodaan. Listassa näkyvät kaikki ne kurssialueet, joilla olet vastuuopettajana. Jos kursseja on paljon, voit hakea etsimääsi Haku-kentän avulla. Merkitse täpällä valitsemasi kurssialue tuontia varten ja paina Jatka.

Huom! Et voi tuoda materiaalia sellaisilta kurssialueilta, joissa et ole vastuuopettajana. Haku-kentän avulla pystyy etsimään kursseja vain omista kursseista. Mikäli sinun täytyy palauttaa jokin sellainen kurssialue, jota et ole aiemmin hallinnoinut, sinun täytyy ensin pyytää esim. kollegaa, esimiestäsi, verkkolehtoria tai IT-tukihenkilöä lisäämään sinut ko. kurssille vastuuopettajan rooliin. Vaihtoehtoisesti pyynnöstä he voivat palauttaa toivomasi kurssialueen sinulle. 

Kurssin tuominen on monivaiheinen prosessi, jonka etenemisen voi hahmottaa avautuvassa näkymässä ns. murupolun kautta. Olet nyt kohdassa 2 (alkuperäisasetukset). 

Jos tällä sivulla painat seuraavaksi painiketta Hyppää suoraan viimeiseen vaiheeseen, siirryt vaiheeseen 5 (suorita tuonti) ja kun kurssi on ladattu, siirryt kohtaan 6 (valmis). Useimmiten tämä riittää, etenkin jos palautat kurssin kaikki aineistot sellaisenaan. Jos kuitenkin haluat valikoida, mitä aineistoja tuot uudelle kurssialueelle, etene Seuraava-napin avulla ja käy läpi kaikki vaiheet (katso erillinen ohje).

Normaalitapauksessa suora hyppy prosessin loppuun on riittävä. Kun järjestelmä ilmoittaa, että tuonti on suoritettu, klikkaa Jatka, jolloin pääset katselemaan palautettua kurssia.