Tallenteen lataaminen omalle koneelle

Vastuuopettajan roolissa voi ladata kurssialueella Collaborate-aktiviteeteissa tehtyjä tallenteita omalle tietokoneelle. Tallenteet löytyvät eri tavalla riippuen siitä, kumpaa kahdesta Collaborate-aktiviteettityypistä käytetään.

Jokainen ladattu tallenne saa oletuksena nimen "collab-recording". Tiedosto kannattaa nimetä uudelleen heti lataamisen jälkeen kurssin nimen ja tallennuspäivämäärän tai aiheen mukaan, jotta niitä ei tarvitse myöhemmin seuloa.

Yksittäinen Collaborate-aktiviteetti

Tavallisessa Collaborate-aktiviteetissa tallenteet löytyvät sen aktiviteetin alta, jossa tallenteet on tehty. Jos kurssilla on useita Collaborate-aktiviteetteja, tallenteita voi löytyä jokaisesta eri aktiviteetista.

Mene Diakle-alustalla Collaborate-aktiviteettiin.

Aktiviteetissa näkyy kaikki tallenteet, joita kyseisessä huoneessa ollaan tehty. Jokaisen tallenteen kohdalta löytyy painike, josta saa ladattua tallenteen suoraan tietokoneelleen.

Jos tätä nappulaa ei näy, vaan siinä on pelkkä ruksi, avaa aktiviteetin asetukset ja salli tallenteiden lataaminen Ohjaajan asetukset -osiosta, valitse sitten Tallenna ja näytä.

Jos nappulaa ei edelleenkään näy, avaa tallenne katsottavaksi, ja valitse vasemmasta yläkulmasta valikko ja siitä Lataa tallenne.

Kun olet ladannut tallenteet tietokoneellesi, kannattaa käydä uudelleen asetuksissa ja ottaa täppä pois, ettei kurssin osallistujat voi ladata tallenteita, jos näin ei haluta.

Monen huoneen LTI-Collaborate-aktiviteetti

Jos Diakle-kurssialustalle on lisätty useampia LTI-Collaborate-aktiviteetteja, ne vievät kaikki samaan paikkaan. Kaikki kyseisellä kurssialustalla tehdyt tallenteet löytyvät samalta listalta.

Avaa Diaklessa LTI-Collaborate-aktiviteetti

Paina mustan otsikkoalueen vasemmasta reunasta "hampurilaisvalikko" auki, ja mene Tallenteet-välilehdelle.

Oletuksena näkymässä on vain viimeisen 30 päivän aikana tehdyt tallenteet. Valitse oikealta Suodata-alasvetovalikko, ja Tallenteet aikavälillä.

Valitse sitten vasemmalta aikavälin aloituspäivämääräksi jotakin ennen vuotta 2017.

Nyt listalle tulee näkyviin kaikki vanhatkin tallenteet. Ne saa ladattua tietokoneelleen painamalla oikeasta laidasta kolmea pistettä, ja Lataa.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.