Collaborate kokouksiin liittyminen

Näin pääset osallistumaan henkilökunnan Collaborate-istuntoihin

Valmiiksi luodut toiminto- ja tiimi-istunnot löytyvät Moodleroomsista. Istunnot on jaoteltu organisaatiomme toimintojen mukaan omille kursseilleen. Kunkin toiminnon (eli kurssin) alta löytyvät kaikki ko. toiminnolle luodut istunnot.
Kursseille pääsyyn vaaditaan kertaluonteinen itserekisteröityminen joka tapahtuu ns. kurssiavaimen avulla.

Rekisteröityminen ja istuntolistaukset

Rekisteröityminen pitää tehdä vain kerran per kurssi. Jokaiselle Diakilaiselle lähetetään sähköpostilla lista joka sisältää linkit toimintoja vastaaville kursseille ja kurssiavaimen eli salasanan jolla rekisteröityminen tapahtuu.

Kysymyksiä: Mitä teen jos en ole saanut rekisteröitymissähköpostia tai en löydä sitä?
Olen uusi Diakissa, miten rekisteröidyn näille Collaborate-kursseille?

Vastaus: Tee asiasta tukipyyntö osoitteessa tuki.diak.fi -> Collaborate tukipyyntö. Tapauskohtaisesti joko lähetämme rekisteröitymissähköpostin tai teemme rekisteröitymisen puolestasi. 

Toimi näin:

Avaa saapunut sähköposti ja klikkaa omalle toiminnollesi kuuluvaa linkkiä. Linkin perässä on myös kurssiavain, voit halutessasi kopioida sen leikepöydälle.

  • Linkki vie sinut Moodleroomsiin jonne sinun pitää kirjautua sisään. Kirjautumistunnus on muotoa [email protected]. Huom! Joillakin käyttäjillä saattaa Moodleroomsin kirjautumistunnus olla tästä poikkeava. Käytä sitä jonka tiedät toimivaksi. Salasana on sama kuin muihinkin Diakin palveluihin.
  • Kurssialueelle liittyminen –sivu avautuu. Kirjoita ruutuun saamasi kurssiavain (tai liitä se leikepöydältä). Valitse Lisää minut kurssialueelle.
  • Toista itserekisteröinti muiden toimintojen osalta. On suositeltavaa rekisteröityä kaikkiin kuuteen kurssiin, jotta voit helposti osallistua myös muiden toimintojen kokouksiin.

HUOM! Kurssiavain ja rekisteröityminen näihin kursseihin on tarkoitettu vain Diakin henkilökunnalle. Diakin ulkopuoliset osallistujat ja oppilaat voivat liittyä henkilökunnan avoimiin istuntoihin vieraina, ks. Vierailijoiden liittyminen kokouksiin.

Rekisteröitymisten jälkeen toimintojen istunnot löytyvät Moodleroomsin työtilastasi (Omat kurssini / My Courses) linkkeinä vastaaville kursseille. Collaborate tiimi-istuntojen käyttö vaatii siis kirjautumista Moodleroomsiin mutta toisaalta Haka-kirjautumista ei tarvita.

Collaborate-istunnot löytyvät myös polusta
Selaa kaikkia kursseja > Diak henkilöstö > Collaborate videokokoukset
Myös itserekisteröitymisen voi tehdä ym. murupolun kautta sähköpostin suorien linkkien sijasta.

Katso myös tämä ohje itserekisteröitymisestä.

Vieraskäyttö

Jokaisella toiminnolla on listattuna avoimia istuntoja joissa vieraskäyttö on sallittu. Käytä niitä silloin kun istuntoon pitää liittyä mukaan opiskelijoita ja/tai Diakin ulkopuolisia henkilöitä.
Harkinnan mukaan myös muihin kuin avoimiksi nimettyihin istuntoihin voidaan sallia vieraskäyttö. Tällöin on muistettava, että vierailla (oppilaat, ulkopuoliset jne.) on linkillään koska tahansa pääsy käyttämään istuntoa. Ks. Vierailijoiden liittyminen kokouksiin.

Kokouksiin liittyminen

HUOM! Collaborate toimii parhaiten Chrome-selaimella. Chrome on asennettuna kaikkiin Diakin koneisiin.

  • Siirry selaimella Moodleroomsiin ja siellä halutun toiminnon kurssille.
  • Klikkaa Collaborate-istunnot –työkalua.
  • Etsi listasta ja klikkaa istunnon nimeä johon haluat liittyä.

Osallistut istuntoon Valvojan roolissa, joten pystyt esim. hallitsemaan kokouksen asetuksia ja tallennusta.

Poistu istunnosta sulkemalla selaimen välilehti, koko selain tai Collaboraten valikon kohdasta Poistu istunnosta.


Älä jätä jälkeesi mitään materiaalia, kuten jaettuja tiedostoja, joita et halua seuraavien samaa istuntoa käyttävien henkilöiden näkevän!


Vierailijoiden liittyminen kokouksiin

Diakin ulkopuoliset osallistujat ja oppilaat voivat liittyä avoimiin tai muihin istuntoihin joissa vieraskäyttö on erikseen sallittu. Vierasrooli istunnossa on oletusarvoisesti Osallistuja.

  • Siirry selaimella Moodleroomsiin ja siellä halutun toiminnon kurssille.
  • Klikkaa Collaborate-istunnot –työkalua.
  • Vieraskäytön istuntojen linkit löytyvät kunkin toiminnon istuntolistauksen alusta. Valitse ja kopioi linkki leikepöydälle.
  • Liitä linkki sähköpostiviestiin tms. ja lähetä se vierailijalle. Ohjeista vierailijaa käyttämään mieluiten Chrome-selainta istuntoon liittyessään.
  • Liity itse avoimeen istuntoon normaalisti istuntolistauksen kautta. Jos myös itse käytät vieraslinkkiä, liityt istuntoon rajoitetuilla Osallistujan käyttöoikeuksilla.


HUOM! Väärinkäytön mahdollisuus. Istunnot ovat aina auki, joten kun vastaanottaja on saanut vieraslinkin niin hän voi milloin vain liittyä vieraana avoimeen istuntoon riippumatta siitä onko siellä ketään muuta paikalla.
Poista avoimesta istunnosta kaikki materiaali, esim. jaetut tiedostot, aina kokouksen päätteeksi.


0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.