Opiskelijoiden itsenäisen työskentelyn Collaborate-istunto

Opettajan kurssialueelle avaama Collaborate-aktiviteetti voi toimia myös opiskelijoiden keskinäisen itsenäisen  työskentelyn kanavana ilman opettajan läsnäoloa. Tällaiseen tarkoitukseen suositellaan avattavaksi erillinen Collaborate-aktiviteetti, koska aktiviteettiin täytyy tehdä sisäisiä rooli- tai oikeusmuutoksia. Jos et tiedä, miten uusi Collaborate-aktiviteetti luodaan, lue siitä ensin erillinen ohje. 

Oletuksena kurssialueen opiskelijat liittyvät Collaborate-istuntoon aina Participant-roolissa, jolloin heillä ei ole oikeuksia mikrofoniin, chattiin, aineiston jakamiseen tai session tallentamiseen. Jotta opiskelijat voivat työskennellä keskenään ja tallentaa session ilman opettajan läsnäoloa tai istunnon avaamista,  tee luomaasi  yksittäiseen ryhmätyöskentelyn Collaborate-aktiviteettiin roolinmuutos.

Roolinmuutostapoja on kaksi. Tapa 1 tekee muutoksen kyseisen aktiviteetin oikeuksiin ja tapa 2 tekee muutoksen kyseisen aktiviteetin roolijakoon. On makuasia kumpaa käyttää, mutta tapa 1 lienee helpoin sikäli, että oikeus koskee myös myöhemmin opiskelijan rooliin kurssialueelle lisättäviä opiskelijoita. 

Huomaa, että tavalla 2 voit tehdä tietyille opiskelijoille hallinnoitavaksi tarkoitettuja Collaborate-ryhmätyötiloja (jolloin laitat siis vastuuopettajan rooliin vain haluamasi opiskelijat). Tämä ei kuitenkaan estä muita opiskelijoita osallistumasta ko. istuntoihin. Ryhmäkohtaisiin Collaborate-tiloihin kannattaa käyttää Erilliset-ryhmät-moodia.

HUOM! Kun olet avannut uuden Collaborate-aktiviteetin ja säätänyt oikeudet alla olevan ohjeen mukaan, kannattaa aktiviteetti vielä avata kerran ja käydä laittamassa istuntoasetuksista päälle chat-, ääni-, ja video-oikeudet valmiiksi.

Tapa 1.

Avaa kurssialueelle luomasi Collaborate-istunto otsikon linkistä.

Avaa sen jälkeen oikeasta yläkulmasta Ylläpito-valikko ja sieltä kohta Oikeudet.

Tämän jälkeen etsi oikeuslistauksesta oikea kohta eli  Hallinnoi Collaborate-esiintymää/Moderate Collaborate session. Kyseinen oikeus kertoo sen, mille rooleille on annettu oikeus valvoa Collaborate-istuntoa. Jos ko. listasta puuttuu Opiskelija, valitse "Edistynyt rooli yliajo" -pudostusvalikosta erikseen "Opiskelija (A)" ja "Opiskelija (B)".

Oikeudet Collaborate: Ryhmätesti:ssa - Google Chrome

Kun valinta on tehty, etsi kohta "Moderate Collaborate -esiintymä" ja salli tämä toiminto.

Oikeuden poikkeus roolille 'Opiskelija (A)' kontekstissa Collaborate: Ryhmätesti - Google Chrome

Nyt valvoja-oikeudet on jaettu. HUOM! Muista jakaa oikeus molemmille opiskelijaroolille, koska et voi välttämättä tietää, kummassa roolissa opiskelija on kurssialueella.

Tapa 2.

Avaa kurssialueelle luomasi Collaborate-istunto otsikon linkistä. Klikkaa oikean yläkulman ylläpito-valikko auki ja valitse kohta Paikallisesti jaetut roolit.

Valitse roolilistassa Vastuuopettaja-linkki

Oikean puoleisessa käyttäjälistassa klikkaa Ctrl-näppäin pohjassa kaikki opiskelijat aktiiviseksi (sininen väri). Voit myös pitää hiiren vasemman napin pohjassa ja maalata kaikki kurssin käyttäjät aktiiviseksi hiirellä.  Sen jälkeen paina laatikoiden välissä olevaa Lisää-näppäintä. 

Jos kurssialueella on paljon (yli 100) osallistujia, nimet eivät tule näkyviin oikeanpuoleiseen laatikkoon. Joudut etsimään opiskelijat yksitellen opiskelijatunnuksen tai etu- tai sukunimen avulla. 

Muutoksia ei tarvitse tallentaa. Nyt kaikilla vastuuopettajan rooliin lisäämilläsi henkilöillä on oikeus moderoida itsenäisesti kyseistä Collaborate-aktiviteettia. 

Muista säätää uuden Collaborate-asetuksen video- ja äänioikeudet päälle. Tämä tarvitsee tehdä vain ensimmäisellä avaamiskerralla, ja asetukset jäävät muistiin. Alla olevassa kuvassa on kuvattuna asetusvalikkokohta, josta nämä säädetään päälle.

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.