Collaborate-etäopetukseen liittyminen mobiililaitteella

Sovelluksen lataaminen omalle laitteelle

Jotta voit osallistua Collaborate-luennolle tabletilla tai älypuhelimella, laitteellasi tulee olla ladattuna ilmainen Blackboard App. Sovelluksen löydät Google Playsta ja App Storesta hakusanalla Blackboard. Sovelluksen tunnistaa kynän kuvakkeesta. Lataa se laitteellesi. 

Miten sovellus EI toimi?

Sovellus ei toimi niin että klikkaat sen auki ja liityt istuntoon. Älä siis avaa itse sovellusta ja yritä kirjoitella mitään kirjautumissivulle. Se ei auta. 

Miten sovellus toimii?

1. Avaa selain ja kirjaudu Moodleen. Etsi kurssialue, jossa Collaborate-sessio pidetään. Vaihtoehtoisesti voit klikata Omat-kurssit sivun pikalinkeistä tulevaan sessioon. 

2. Klikkaa Liity istuntoon kuten tekisit kannettavalla/pöytäkoneella.

3.  Laitteesi todennäköisesti avaa mustan "mietiskelyikkunan", jossa pyörii lila vauhtipyörä...

4. Tämän jälkeen laitteesi ymmärtää kysyä, avataanko sessio sovelluksessa. Avaa sovelluksessa Blackboard (kynäkuvake). Jos et ole ladannut Blackboard Appia koneellesi, laite ei osaa ehdottaa mitään sovellusta eikä avaa sessiota. 


5. Ainakin Chrome-selain kyselee vielä varmistusta, klikkaa OK tai Avaa tai Hyväksy tai mitä ikinä laitteesi tarjoaakaan hyväksymisen vaihtoehdoksi. Jos laitteesi kyselee mikrofoni- ja kameraoikeuksia niin nekin kannattaa sallia. (Useimmiten sitä kysytään kuitenkin vasta sitten kun yrität yhdistää äänet mikrofonin kuvaketta klikkaamalla). 

6. Keltainen rinkula pyörii kun laitteesi yhdistää etäopetussessioon.

7. Olet yhteydessä, kun laitteesi avaa sinulle Collaborate-näkymän.

Muista, että älylaitteella tarvitset kohtuullisen vakaan langattoman verkkoyhteyden, jotta pystyt häiriöttä seuraamaan etäluentoa. Mikäli ongelmia esiintyy, vaihda mieluummin kiinteään laajakaistayhteyteen ja kannettavaan kuin että tappelisit loputtomiin mobiiliyhteyden kanssa. 

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.