Lukujärjestysten tarkistus ja julkaisu

Ennen lukujärjestysten julkaisua opiskelijoille ne avataan henkilökunnalle tarkistusta varten. Jokaisen opetustyötä tekevän on hyvä tarkistaa oma kalenterinsa, mutta erityisesti lukuvuosivastaavilla on iso vastuu opiskelijaryhmän lukujärjestyksen kokonaisuuden tarkistamisessa.

Henkilökunnalle avatut lukujärjestykset löytyvät MyDiakista sekä omasta kalenterista että toteutuksen Rytmitys- ja tilatoiveet ja ajoitus -välilehdeltä.

Koska kaikenlaisten korjausten ja viilausten tekeminen on helpompaa ennen lopullista julkaisua, tarkastaminen kannattaa tehdä ajoissa, huolellisesti ja ajatuksella. Erityisen tärkeää se on monimuotototeutuksissa, joissa ongelmien paikkaaminen kesken lukukauden voi jo olla mahdotonta mm. lähijaksojen aikatauluista ja lähipäivien vähyydestä johtuen.

Varmista kuluvan lukukauden tarkistus- ja julkaisuaikataulu koulutuksen tulosalueen vuosikellosta.

Kun lähetät lukujärjestyssuunnittelijalle kommentteja tai korjausohjeita lukkaria koskien, muistathan lisätä jo sähköpostin otsikkoon tiedon, mitä ryhmää (esim. "A44sos") ja/tai mitä toteutusta (esim. toteutuksen tunnus "ORIMK18HKI") viesti koskee. Lukujärjestyssuunnittelijat saavat paljon sähköpostia myös muissa asioissa ja näin lukkaria koskevat viestit eivät huku niin helposti muiden viestien sekaan.

Tarkistus toteutuksen kautta

Toteutuksen tiedoissa, Rytmitys ja tilatoiveet ja ajoitus -välilehdellä Varaukset-osioon listautuvat kaikki tila- ja välinevaraukset, joihin kyseinen toteutus on liitetty.

Voit vertailla tekemiäsi tuntitilauksia sivulla näkyviin varauksiin ja näin varmistaa, että olet saanut tarvitsemasi opetustunnit lukujärjestyksiin.

KUVA TULOSSA

Koska toteutuksella kuitenkin näkyy vain rajallisesti tehtyjen varausten tietoja, eikä ollenkaan henkilöiden muita varauksia, lukukauden varaukset on tarpeen tarkistaa myös MyDiakin oman kalenterin kautta.

Tarkistus oman kalenterin kautta

Käytä MyDiakin Omaa kalenteria

  • oman lukujärjestyksesi tarkistamiseen virheiden ja esim. vahingossa tehtyjen tuplabuukkausten tarkistamiseen.
  • oman toteutuksesi varausten tarkistamiseen.
  • opiskelijaryhmän tai opintokokonaisuuden lukujärjestysten tarkistamiseen.

Ohje Oma kalenteri

0 Comments

Add your comment

E-Mail me when someone replies to this comment