Oppaita opettajille ja henkilökunnalleYleisiä opiskelua koskevia ohjeitaRästisuoritukset (rästiprosessi)Rästisuorituksien vastaanottaminen (rästiprosessi opettajan ja opon näkökulmasta)

Rästisuorituksien vastaanottaminen (rästiprosessi opettajan ja opon näkökulmasta)

(Päivitetty: 24.5.2018) Tällä sivulla on kuvattuna prosessi, jolla opiskelijat tekevät opintojaksoilla rästiin jääneitä tehtäviään. Prosessi on hieman erilainen riippuen siitä, onko opintojakso vielä menossa tai kuinka kauan sitten se päättyi.

Sivun sisältö:

Rästiprosessi kaaviona

Rästiprosessiin liittyviä ohjeita

Prosessiin liittyviä ohjeita, joihin liittyvät vaiheet käyvät ilmi yläindeksinumeroista:

Rästiprosessi kuvailtuna

Rästiprosessin vaihtoehdot lyhyesti, alempana sama kaavakuvana, yläindeksinumerot merkitsevät ohjeita, jotka löytyvät kaavion alta:

  • Opintojaksolla: Opettaja voi myöntää lisäaikaa/lisäyrityksen opiskelijalle. Myöhästyneet suoritukset palautetaan lähtökohtaisesti samaan aktiviteettiin kuin ajoissa tehdytkin.
  • Opintojakson päätyttyä: Opettaja on merkinnyt opintojakson päätyttyä MyDiakiin, mitä opiskelijalta puuttuu.1 Kurssialue on Moodlessa auki opiskelijoille vielä 6kk opintojakson lukukauden päättymisen jälkeen. Opiskelija ottaa yhteyttä opettajaa, joka ohjeistaa palautuksen.
  • 6kk opintojakson lukukauden päätöksestä: Kurssialue arkistoidaan, jolloin se häviää opiskelijoille näkyvistä. Rästisuoritusta varten opiskelija tekee rästisuoritusten suunnitelman, jonka opinto-ohjaaja hyväksyy ja vie MyDiakin sopimuspankkiin.2 Opiskelija ottaa yhteyttä opettajaan, joka ohjeistaa rästitehtävän ja antaa opiskelijalle kurssialueelle rästiopiskelija-roolin,3 jolloin opiskelija näkee kurssialueen Omat kurssini –sivullaan ja pääsee tekemään rästin.
  • Kun kurssialue ollut 1v ajan Moodlen arkistossa: Kurssialue varastoidaan muualle Moodleroomsin tilan säästämiseksi ja säilytetään arkistonmuodostussuunnitelman mukaisesti. Rästisuoritusta varten opiskelija tekee rästisuoritusten suunnitelman, jonka opinto-ohjaaja hyväksyy ja vie MyDiakin sopimuspankkiin.2 Monimuotopedagogiikan asiantuntijat palauttavat kurssialueen Moodleen opettajan tai opinto-ohjaajan pyynnöstä ja lisää opettajan sinne.5 Opiskelija ottaa yhteyttä opettajaan, joka ohjeistaa rästitehtävän ja antaa opiskelijalle kurssialueelle rästiopiskelija-roolin,3 jolloin opiskelija näkee kurssialueen Omat kurssini –sivullaan ja pääsee tekemään rästin.

Jos opiskelijalle ei myönnetä lisäaikaa (lähtökohtaisesti esim. avoimen amk:n opiskelijat) tai jos opiskelija ei pysty tekemään rästisuoritusta, hän ilmoittautuu opintojaksolle uudestaan.
Huom. Opettajan täytyy poistaa MyDiakissa opintojaksolta opiskelijat, jotka eivät edes aloita suoritusta, jotta he voivat rekisteröityä toiseen toteutukseen.

Huomioitavaa etenkin, jos rästitehtävän opintojaksosta on kulunut pitkä aika:

  • Opinnot on suoritettava viimeistään vuoden kuluessa siitä, kun opintokokonaisuus on viimeisen kerran tarjolla.
  • Muussa tapauksessa puuttuvat suoritukset täydennetään ja tarvittaessa päivitetään voimassa olevan opetussuunnitelman mukaisesti.
  • Vaikka tehtävät olisivat jääneet rästiin Fronterissa toteutuneelta opintojaksolta, rästipalautus tehdään Moodleen sille varatulle kurssialueelle.5 & 6

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.