Suoritusmerkinnän antaminen toteutuksen kautta

Diakissa lehtorit voivat pääsääntöisesti antaa suoritusmerkintöjä vain toteutuksille, joissa itse ovat opettajina.

1. Toteutuksen haku

Hae haluamasi toteutus. Voit hakea toteutuksia useaa eri reittiä

  • Toteutukset-valikosta kohdista Toteutukset tai Ilmoittautumiset
  • Arvioinnit-valikosta kohdasta Toteutuksen arviointi

Toteutus haetaan normaalisti (ks. ohjeet). Koska suoritusmerkinnän pääsee tavallisesti antamaan vain omille toteutuksille, nopeinta on käyttää toteutushakunäkymän vasemmasta reunasta pikalinkkejä Omat menneet toteutukset tai Omat käynnissä olevat toteutukset.

2. Arviointinäkymän avaaminen

Voit siirtyä arviointinäkymään kahdella tavalla:

  • Valitse toteutuslistasta haluamasi toteutuksen rivin lopusta Toiminnot-painike ja siitä avautuvasta valikosta Arviointi.
KUVA: Arviointinäkymään siirtyminen 1

TAI

  • Siirry toteutuksen tietoihin klikkaamalla listalla toteutuksen nimeä tai tunnusta ja valitse sivun vasemman reunan valikosta.
KUVA: Arviointinäkymään siirtyminen 2

Kumpaakin reittiä pääset samaan arviointinäkymään.

3. Arviointinäkymän tiedot ja sillä näkyvien tietojen valinta

Toteutuksen arviointinäkymässä arviointilistalla näkyvät ne opiskelijat, joiden ilmoittautuminen toteutukselle on hyväksytty tai jotka on muuten lisätty (henkilökunnan toimesta) toteutukselle ilmoittautumisajan jälkeen.

Näkymässä on

  1. Yleisiä arviointinäkymän toimintopainikkeita
  2. Varsinainen arviointilista toteutukselle ilmoittautuneista opiskelijoista (hyväksytyt ja odottavat ilmoittautumiset).
KUVA: Toteutuksen arviointi -näkymä
Arviointilistan sarakkeiden valinta

Voit valita mitä tietoja arviointilista näyttää opiskelijasta ja tämän suorituksesta. Peppi muistaa tekemäsi valinnat ja näyttää arviointilistat samoilla valinnoilla aina kun katsot minkä tahansa toteutuksen arviointinäkymää. Voit milloin tahansa ottaa piilottamiasi sarakkeita uudelleen näkyviin tai piilottaa aiemmin näkyväksi valitsemiasi sarakkeita.

Valitse näkyvät sarakkeet arviointinäkymän toimintopainikerivin lopusta klikkaamalla Sarakkeet-painiketta ja merkitse listalla ne sarakkeet, jotka haluat taulukossa näkyviin.
(Huom: scrollaa listaa tarvittaessa alas- tai ylöspäin, niin näet kaikki valittavissa olevat sarakkeet.)

KUVA: Arviointilistan sarakkeiden valinta

Poimi näkyviin ainakin seuraavat sarakkeet:

  • Järjestysnumero: Juokseva järjestysnumero (eli opiskelijamäärä listalla).
  • Ilmoittautumisen tila: Opiskelijan ilmoittautumisen käsittelyn tila. Arviointilistalla näkyvät sekä hyväksytyt että odottavat ilmoittautumiset, vaikka odottavia ei ole hyväksytty toteutukselle.
  • Huomiot: Suoritusmerkinnälle tulevat kommentit ja lisätiedot kirjataan tässä sarakkeessa.
  • Nimi: Opiskelijan nimi
  • Maksun tila: Maksullisen koulutuksen opiskelijoiden (esim. avoin amk) opintomaksun tila.
  • Op. nro: Opiskelijan opiskelijanumero
  • Laajuus (op): Opintosuorituksen laajuus.
  • Arvosana: Suoritusmerkinnän arvosana.
  • Suoritustapa: Esim. tentti, harjoittelu, AHOT. Kenttää käytetään vain toteutuksen osilla, mutta on hyvä olla näkyvissä mikäli niitä arviointilistan opiskelijoilla on kirjattuna.
  • Kieli: Opintosuorituksen suorituskieli.
  • TKI: Suorituksen TKI-opintopisteiden määrä.
  • Suorituspvm: Päivämäärä, jolloin opiskelija on suorittanut opintojakson.
  • Suoritusmerkinnän antaja: Suoritusmerkinnän antavan lehtorin nimi.
  • Opinnon tyyppi: Esim. harjoittelu, opintojakso opinnäytetyöhön liittyvä opinto.

Näiden lisäksi arviointilistassa näkyy aina Tila-sarake, joka näyttää arvioinnin vaiheen (sininen - arviomatta, oranssi - kesken, vihreä - valmis tai punainen - hylätty).

Muut valittavissa olevat sarakkeet

Mahdollisesti hyödyllisiä:

  • Saapumisryhmä: Opiskelijalle kirjattu saapumisryhmä.
  • Läsnäolo: Opiskelijan kuluvan lukukauden läsnäolostatus (läsnä oleva, poissa oleva). Tieto voi olla hyödyllinen silloin kun opiskelija ei aloita toteutusta ja lehtori harkitsee tämän poistamista arviointilistalta.
  • Arviointipvm: Suorituksen arviointipäivämäärä. Diakissa käytetään suorituspäivämäärää, joten saraketta ei normaalisti ole tarpeen pitää näkyvissä.
  • Tallennettu: Suoritusmerkinnän tallentamispäivämäärä. Tieto tallentuu automaattisesti, joten sitä ei ole tarpeen pitää näkyvissä.
  • Tallentaja: Suoritusmerkinnän tallentaja (joka ei siis välttämättä ole sama kuin suoritusmerkinnän antaja). Tieto tallentuu automaattisesti, joten saraketta ei ole tarpeen pitää näkyvissä.

Ei käytössä Diakissa:

  • Ka: Toteutuksen osien arvosanojen keskiarvo. Toteutuksen osat eivät ole Diakissa käytössä, joten keskiarvo-sarakettakaan ei käytetä.
  • Vaihtoehtoinen nimi: Suoritukselle opintosuoritusotteessa (opetussuunnitelmaan kirjatun nimen tilalla) näkyvä nimi. Suorituksen nimeä muutetaan vain ahot-tilanteissa, jotka merkitään oman työkalunsa kautta, joten saraketta ei ole tarpeen pitää näkyvissä.
  • Kunta: Kunta, jossa opinnot on suoritettu. Kenttä ei ole käytössä Diakissa, joten saraketta ei ole tarpeen pitää näkyvissä.
  • Suorituspaikka: Oppilaitos, jossa ahotoitavat opinnot on suoritettu. Ahot-merkinnät tehdään oman työkalun kautta, joten saraketta ei ole tarpeen pitää näkyvissä.
  • Virtuaalinen: Suorituksen virtuaali-opintopisteiden määrä. Virtuaalipisteitä ei enää tilastoida, joten kenttä ei ole käytössä.
  • Arvosanan osuus: Toteutuksen osien painoarvo kokonaisarvosanassa. Toteutuksen osat eivät ole Diakissa käytössä, joten arvosanan osuus -sarakettakaan ei käytetä.

Voit toteutuksen alettua poistaa odottaa-tilassa olevat ilmoittautumiset näkyvistä hylkäämällä ne ilmoittautumislistalla.

4. Suoritusmerkinnän kirjaaminen (ilman toteutuksen osia)

Jolleivät kaikki alla olevat sarakkeet näy arviointinäkymässä, katso edeltä ohjeet näkyvien sarakkeiden valinnasta.

  1. Päivitä opiskelijan opintosuorituksen suorituspäivämäärä
    Suorituspäivämäärä on oletusarvoisesti aina kuluva päivä. Muista korjata se todelliseksi suorituspäivämääräksi, jotta opintopisteet kirjautuvat oikein (esim. oikealle lukukaudelle tai -vuodelle).
  2. Lisää opinnon tyyppi
    Kaikkiin harjoittelusuorituksiin on lisättävä tyypiksi harjoittelu tai harjoittelu ulkomailla ja TUT- ja KEH-suorituksiin opinnäytetyöhön liittyvä opinto. Kaikkiin muihin suorituksiin kirjataan vähintään opintojakso
  3. Lisää tarvittaessa suorituksen lisätieto
    Terveysalalla harjoittelusuoritukseen tulee kirjata hoitotyön ala (ks. hyväksytty luettelo alta).
  4. Tarkista suoritusmerkinnän
    Suorituskieli: Suorituskieli periytyy normaalisti toteutuksen perustiedoista. Mikäli tieto puuttuu, täytä kenttään suomi tai englanti koulutuksesta riippuen.
    TKI: TKI-opintopisteiden määrä periytyy normaalisti toteutuksen perustiedoista. Mikäli tieto puuttuu, kirjaa tarvittava opintopistemäärä noudattaen TKI-pisteiden tilastointiohjeita.
    Suoritusmerkinnän antaja: Suoritusmerkinnän antaja on oletusarvoisesti arvioinnin tallentaja. Jos annat suoritusmerkintää jonkun toteutuksella opettavan lehtorin puolesta, vaihda nimeä klikkaamalla muokkaa-kuvaketta (kynä) kentän vieressä.
  5. Valitse lopuksi opintosuoritukselle arvosana avautuvasta valikosta.
KUVA: Suoritusmerkinnän kirjaaminen (ei osia)
Hoitotyön alat terveysalan harjoitteluihin

Lista on päivitetty 18.4.2023. Sen mukaiset hoitotyön harjoitteluiden alat kirjataan jatkossa sekä suomeksi että englanniksi. Käytäthän aina vain listalta löytyviä sanamuotoja. Harjoittelun ala kirjataan suorituksen lisätietojen Lisätieto suoritusotteelle -kenttään. Teksti tulee näkyviin opiskelijan opintosuoritusotteille.
Kirjaus tehdään muotoon
Ala suomeksi isolla alkukirjaimella, välilyönti, kauttaviiva, välilyönti, ala englanniksi isolla alkukirjaimella

Kotisairaanhoito / Home care

Sisätautien hoitotyö / Internal medicine

Kirurginen hoitotyö / Surgical care

Mielenterveys-, kriisi- ja päihdetyö / Psychiatric care - mental health, substance abuse and crisis work

Lasten, nuorten ja perheiden hoitotyö / Care of children, adolescents and families

Ikääntyneiden hoitotyö / Geriatric and elderly care

Yleissairaanhoito / Basic care

Päiväkoti/päivähoito, varhaiskasvatus / Child care

Seurakuntatyö / Parish work

Äitiys- ja lastenneuvola / Maternity and child health care clinics

Synnytyssairaala: äitiyspoliklinikka ja/tai synnytyssali ja/tai lapsivuodeosasto / Maternity hospital: maternity clinic and/or delivery room and/or pediatric ward

Koulu- ja/tai opiskeluterveydenhuolto / School and/or student health care

Työterveyshuolto / Occupational health care

Avosairaanhoito ja/tai aikuisten/iäkkäiden terveysneuvonta/vastaanottotoiminta / Outpatient care and/or adult/elderly health promotion/ health clinics

Kotisairaanhoito ja/tai kotihoito / Home care

Kansanterveys- ja potilasjärjestöt tai vapaaehtoistyö / Public health and patient organizations or voluntary work

Tarkemmat tiedot Harjoitteluista terveysalalla löytyy Diakin nettisivuilta https://www.diak.fi/opiskelu/opiskelijan-polku/harjoittelu/terveysala/

Arviointilistalla ei ole erillistä Tallenna- tai Toimeenpane-painiketta, sillä MyDiak tallentaa arvioinnin automaattisesti jokaisen muokkauksen jälkeen. Onnistuneen tallennuksen merkiksi arvioinnin Tila-ikoni muuttuu vihreäksi.

Huom:

  • Osallistunut tai Hylätty-arviointia ei saa käyttää keskeneräisen suorituksen merkitsemiseen. Lue erillinen ohje keskeneräisen suorituksen rästitietojen kirjaamisesta.
  • Suorituksen päärivin opintopistelaajuus on opintojakson laajuus, eikä sitä enää tule muokata.
    Mikäli opiskelija on esim. harjoittelussa suorittanut vain osan toteutuksen laajuudesta, käytetään suorituksen kirjaamisessa toteutuksen osan arviointia (ks. erillinen ohje).
5. Osittaisen suorituksen kirjaaminen (toteutuksen osa)

Toteutuksen osien suoritusmerkintöjä voidaan käyttää vain seuraavissa tapauksissa:

  • Opiskelija on saanut opintojaksolta osa-ahotin, jonka täydentää toteutuksella. Opintotoimisto kirjaa ahot-merkinnän toteutukselle toteutuksen osana, myöhemmin täydennettäväksi.
  • Opiskelija on suorittanut harjoittelua vain osan vaadittavasta laajuudesta, jonka täydentää myöhemmin. Vastaava lehtori kirjaa osittaisen suorituksen, ja harjoittelu täydennetään myöhemmin uuden harjoittelujakson jälkeen.
  • Opiskelija tarvitsee lääkelaskutentistä erillisen suoritusmerkinnän opintorekisteriin harjoittelua varten. Vastaava lehtori kirjaa toteutuksen osan hyväksytystä suorituksesta.
  • Opiskelija tarvitsee viittomakielen ja tulkkauksen koulutuksessa loppukokeiden osioista erilliset suoritusmerkinnät opintorekisteriin. Vastaava lehtori kirjaa osittaiset suoritukset ja lopuksi kokonaisarvosanan.

Toteutuksen osien erillistä arviointia ei voi käyttää toteutuksen "arviointikirjana", sillä kaikki toteutuksen osista tehdyt merkinnät näkyvät opiskelijan opintosuoritusotteella pysyvästi. Mikäli toteutuksella tarvitaan tarkempia muistiinpanoja opiskelijan suorittamista tehtävistä tms., tulisi siihen käyttää Moodlea.

Huom: Älä lisää toteutuksen osaa, ellet ole aivan varma, että sinun kuuluu tehdä niin. Et saa kerran luotua toteutuksen osaa poistettua opiskelijalta/opiskelijoilta. Mikäli olet tehnyt toteutuksen osan väärälle opiskelijalle, ota yhteys opintotoimistoon.

Luo tarvittavat toteutuksen osat

A) Henkilökohtainen toteutuksen osa

Henkilökohtaista toteutuksen osaa käytetään, kun osittainen suoritus merkitään vain yhdelle arviointilistan opiskelijalle TAI osittaisen suorituksen nimi on jokaisella opiskelijalla yksilöllinen, vaikka jokaiselle jokin osa merkittäisiinkin.

Valitse arviointilistalla opiskelijan rivin perästä toiminto-valikko ja klikkaa Lisää toteutuksen osa. Anna avautuvassa ponnahdusikkunassa toteutuksen osan tai osien nimi ja laajuus. Muista antaa nimi myös englanniksi, sillä toteutuksen osat näkyvät aina myös opintosuoritusotteella.

Mikäli et vielä tiedä täydentävän osan nimeä ja laajuutta, voit jättää sen merkitsemättä ja lisätä vain nyt arvioitavan toteutuksen osan (esim. harjoittelussa uuden harjoittelujakson aika ja paikka ei välttämättä ole vielä tiedossa ensimmäistä merkittäessä).

KUVA: Henkilökohtainen yhteinen toteutuksen osa

B) Kaikille yhteinen toteutuksen osa

Silloin jos jokaiselle toteutuksen arviointilistan opiskelijalle lisätään täsmälleen samanlainen (saman niminen ja saman laajuinen) toteutuksen osa, käytetään yhteisiä toteutuksen osia.

Valitse painikeriviltä + Lisää toteutuksen osa ja anna avautuvassa ponnahdusikkunassa toteutuksen osien nimet. Muista lisätä  nimet myös englanniksi, sillä toteutuksen osat näkyvät opintosuoritusotteella.

Toteutuksen osien laajuuksien summan tulee vastata koko totetuksen laajuutta.

KUVA: Kaikille yhteinen toteutuksen osa
Kirjaa toteutuksen osalle suoritustiedot

Tallenna osalle suoritusmerkintä normaalisti. Jolleivät kaikki alla olevat sarakkeet näy arviointinäkymässä, katso edeltä ohjeet näkyvien sarakkeiden valinnasta.

  1. Päivitä opintosuorituksen suorituspäivämäärä
    Suorituspäivämäärä on oletusarvoisesti aina kuluva päivä. Muista korjata se todelliseksi suorituspäivämääräksi, jotta opintopisteet kirjautuvat oikein (esim. oikealle lukukaudelle tai -vuodelle).
  2. Lisää tarvittaessa opinnon tyyppi
    Kaikkiin harjoittelusuorituksiin on lisättävä tyypiksi harjoittelu ja TUT/TUT- ja KEH-suorituksiin opinnäytetyöhön liittyvä opinto. Kaikkiin muihin suorituksiin voi kirjata opintojakso, joskaan se ei ole pakollinen lisäys.
  3. Toteutuksen osille ei voi lisätä omia suorituksen lisätietoja, joten lisää tarvittaessa (esim. terveysalalla harjoittelun ala) suorituksen päärivin lisätietoihin.
  4. Lisää tarvittaessa TKI-opintopisteet
    Toteutuksen osan TKI-pisteet eivät periydy toteutuksen perustiedoista, joten kirjaa tarvittaessa opintopistemäärä noudattaen TKI-pisteiden tilastointiohjeita.
  5. Tarkista suoritusmerkinnän
    Suorituskieli: Suorituskieli periytyy normaalisti toteutuksen perustiedoista. Mikäli tieto puuttuu, täytä kenttään suomi tai englanti koulutuksesta riippuen.
    Suoritusmerkinnän antaja: Suoritusmerkinnän antaja on oletusarvoisesti arvioinnin tallentaja. Jos annat suoritusmerkintää jonkun toteutuksella opettavan lehtorin puolesta, vaihda nimeä klikkaamalla muokkaa-kuvaketta (kynä) kentän vieressä.
  6. Valitse lopuksi opintosuoritukselle arvosana avautuvasta valikosta.
KUVA: Osittaisen suorituksen kirjaaminen

Opiskelijan arvioinnin pääriville ei tehdä merkintöjä ennen kuin koko toteutus on suoritettu loppuun. Varsinainen arviointirivi jää siis tilaan keskeneräinen (oranssi kuvake).

6. Osittain suoritetun toteutuksen suoritusmerkinnän täydentäminen

Kun opiskelijalle on kirjattu osittainen suoritusmerkintä (toteutuksen osan suoritus), tulee osat täydentää ennen koko toteutuksen arviointia.

Mikäli opiskelijalle merkittyjen toteutuksen osien laajuuksien summa ei vastaa toteutuksen laajuutta, lisää tälle suorituksen täydentävästä osuudesta uusi henkilökohtainen toteutuksen osa. Kirjaa sen jälkeen osalle suoritusmerkintä (ks. ohje edellä).

KUVA: Osittaisen suorituksen täydentäminen

Tallenna sen jälkeen koko toteutuksen suoritusmerkintä normaalisti (ks. ohje). Arviointilistan päärivin Tila-kuvake vaihtuu vihreäksi ja koko suoritus on valmis.

KUVA: Koko toteutuksen suoritusmerkinnän kirjaaminen
7. Rästitietojen kirjaaminen kesken jääneelle toteutukselle

Kun opiskelijalla jää toteutukselta tehtävä/tentti/tms. rästiin, tulisi tieto suorituksesta puuttuvista tehtävistä kirjata toteutuksen lisätietoihin viimeistään samaan aikaan kuin muille opiskelijoille kirjataan suoritusmerkintä (n. 1 kk toteutuksen päättymisen jälkeen).

Toteutuksen lisätiedot kirjataan Huomiot-sarakkeeseen, joten varmista ensin, että olet valinnut sen näkyviin (ks. ohje).

Jotta pääset kirjaamaan opiskelijalle lisätietoja, sinun tulee ensin aktivoida arviointirivi. Tee se esimerkiksi valitsemalla Opintojen tyyppi -sarakkeeseen ko. toteutusta vastaava vaihtoehto.

Kesken jäänyttä toteutusta ei tule merkitä Hylätty -arvioinnilla vaan arviointi jätetään kokonaan tyhjäksi ja lisätiedot kirjataan Huomiot opiskelijalle -kenttään.

KUVA: Arviointirivin aktivoiminen muokkaamalla

Kun lisätietojen muokkaus-kuvake (kynä) aktivoinnin jälkeen tulee näkyviin, kirjaa rästitiedot avautuvan ponnahdusikkunan Huomiot opiskelijalle -kenttään. Tiedot näkyvät opiskelijalle itselleen ja esim. opinto-ohjaajille opiskelijan opintokortilla.

  • Lisätieto suoritusotteelle: Kirjaa tähän vain tiedot, joiden on tarkoitus näkyä tulostetulla opintosuoritusotteella myös opiskelijan valmistumisen jälkeen, kuten harjoittelukenttätieto terveysalan harjoitteluissa. Suoritusotteelle ei siis kirjata rästitehtäviä tms. opiskelijalle tarkoitettuja lisätietoja.
KUVA: Suorituksen rästitietojen merkitseminen

Älä käytä

  • Lisätieto suoritusotteelle -kenttää rästitietojen merkitsemiseen, sillä siihen kirjatut tiedot näkyvät opiskelijan opintosuoritusotetulosteella.
  • mitään lisätieto-kenttää opiskelijan hylkäämiseen toteutukselta (esim. kun tämä ei ole aloittanut opintoja ajallaan). Mikäli aktivoit opiskelijan arviointirivin, et enää saa hylättyä opiskelijan ilmoittautumista Ilmoittautumiset-näkymässä. Opiskelija näkee hylätyn ilmoittautumisen hopsissaan, lisätietoja hylkäämisestä ei tarvitse - eikä siis pidä - kirjata arviointilistalle.
Vinkkejä ongelmatilanteisiin
Opiskelija uusi hylätyn suorituksen, mutten saa vaihdettua arvosanaa hyväksytyksi

MyDiakin arviointilista ei anna vaihtaa kerran arvioidun suoritusmerkinnän arvosanaa suoraan arviointilistassa. Jos kyse on suorituksen uusinnasta, tee uusi arviointi valitsemalla arviointirivin lopusta toiminnot-valikosta + Lisää uusintasuoritus ja anna avautuvassa ponnahdusikkunassa uusi arvosana, suorituspäivämäärä ja arvioinnin antaja.

KUVA: Uusintasuorituksen lisääminen

Kun merkinnän lisää uusintasuorituksena, toteutuksen arviointihistoriaan jää tieto siitä, että kyse oli nimenomaan suorituksen uusinnasta (ei esim. väärin kirjatun arvosanan korjauksesta).

KUVA: Uusintasuoritus toteutuksen suoritushistoriassa
Kirjasin vahingossa suoritusmerkinnän tiedot väärin

Kaikkien muiden tietojen paitsi arvosanan muokkaaminen onnistuu suoraan arviointilistan perusnäkymässä. Korjaa tarvittavat tiedot, MyDiak tallentaa korjaukset automaattisesti sitä mukaa kun teet ne.

Suoritusmerkinnän korjaukset näkyvät toteutuksen suoritushistoriassa.

KUVA: Suoritusmerkinnän tietojen korjaaminen
Kirjasin vahingossa suorituksen arvosanan väärin, enkä enää pääse muuttamaan sitä

Kaikkien muiden tietojen paitsi arvosanan muokkaaminen onnistuu suoraan arviointilistan perusnäkymässä. Jos sinun tarvitsee korjata arvosana, valitse arviointirivin lopusta toiminnot-valikosta Korjaa suoritusta ja anna avautuvassa ponnahdusikkunassa oikea arvosana.

KUVA: Suoritusmerkinnän arvosanan korjaaminen

Myös arvosanan korjaus tallentuu toteutuksen suoritushistoriaan.

KUVA: Arvosanan korjaus suoritushistoriassa
Kirjasin suoritusmerkinnän väärälle opiskelijalle ja haluan poistaa sen

Jos olet kirjannut suoritusmerkinnän väärälle opiskelijalle, jolle et tällä hetkellä ole antamassa omaa suoritusta, joudut poistamaan arvioinnin kokonaan. Valitse arviointirivin lopun toiminnot-valikosta Poista arviointi.

KUVA: Arvioinnin poistaminen opiskelijalta

Myös arvioinnin poistosta jää tieto toteutuksen suoritushistoriaan.

KUVA: Arvioinnin poisto suoritushistoriassa

Arviointirivi jää aktivoituun tilaan, joten et saa enää hylättyä opiskelijan ilmoittautumista Ilmoittautumiset-näkymässä.

Muistathan, että et voi poistaa toteutuksen osan arviointia, jos arviointilistan päärivillä on jo suoritusmerkintä. Poista ensin päärivin arviointi, sitten pääset poistamaan toteutuksen osan arvioinnin.

Opiskelija on suorittanut harjoittelussa enemmän opintopisteitä kuin tähän harjoitteluun mahtuu. Mitä teen?

Koska opiskelijalle voi lisätä henkilökohtaisia toteutusten osia vain toteutusten arviointilistojen kautta, pitää ensin päättää mille toteutukselle ylijäämäpisteet kirjataan.

Jos ylijäämäisten opintopisteiden kohde on tiedossa ja ko. toteutus jo olemassa

Jos kuluvan lukukauden harjoittelusta yli jääneitä opintopisteitä halutaan käyttää seuraavan lukukauden harjoittelussa, tarvittava toteutus usein löytyy jo MyDiakista. Noudata tällöin kohdan Kun opiskelija ei saa harjoittelun opintopistemäärää täyteen -ohjetta. Käytännössä lisäät tulevalle toteutukselle henkilökohtaisen toteutuksen osan odottamaan harjoittelun myöhempää täydentämistä.

Mikäli toteutus on olemassa, mutta opiskelijaa ei vielä löydy toteutuksen nimilistalta, voit lisätä hänet sinne.

Muista varmistaa, että lisäät opiskelijan oikealle toteutukselle. Jos et ole varma oikeasta toteutuksesta, noudata kohdan Jos ylijäämäisten opintopisteiden kohde ei ole tiedossa tai tarvittavaa toteutusta ei vielä ole olemassa -ohjetta.

En saa tallennettua suoritusmerkintää, koska MyDiak väittää opiskelijalla jo olevan suoritus tästä opintojaksosta

Toteutuksen kautta annetut suoritusmerkinnät näkyvät aina ao. toteutuksen arviointilistalla.

Ennen nykyistä toteutusta annetut merkinnät (lähinnä kesken jääneet tai hylätyt suoritukset, tai esim. harjoitteluille annetut väliaikaiset suoritusmerkinnät) voi tarkistaa toteutuksen ilmoittautumislistan kautta:

  • Ota Ilmoittautumiset-näkymässä esiin Aiemmat opinnot -sarake. Mikäli opiskelijan opinto-oikeudelle on kirjattu aiempia ilmoittautumisia tai opintosuorituksia nykyiselle opintojaksolle, saat tarkastettua niiden perustiedot klikkaamalla sarakkeessa näkyvää huomio-kuvaketta (huutomerkki).
KUVA: Aiemmat opinnot ilmoittautumislistalla
  • Aiemmista suoritusmerkinnöistä näet onko suoritus ollut hyväksytty, hylätty vai keskeneräinen (1). Hylätylle tai keskeneräiselle suoritukselle mahdollisesti kirjattuja lisätietoja ei näe ilmoittautumislistan kautta, ne on tarkistettava suoraan ko. toteutukselta tai opiskelijan opintosuoritustiedoista.

    Poimi talteen toteutuksen tunnus (MyDiakin tunniste) (2) ja siirry toteutushaun kautta tarkastelemaan ao. toteutuksen tietoja.
KUVA: Aiempien opintosuoritusten tiedot

Aiemmat suoritukset voi aina myös tarkistaa suoraan opiskelijan opintosuoritustiedoista.

  • Klikkaa Ilmoittautumiset-näkymässä ko. opiskelijan nimeä tai koulutustietoja siirtyäksesi tämän opintokortille.
KUVA: Aiemmat opinnot ilmoittautumislistalla
  • Siirry opintokortilla vasemmasta valikosta Opintosuoritukset-alasivulle.
  • Valitse sivun oikesta yläkulmasta Näytä hylätyt ja keskeneräiset (ja tarvittaessa valitse näkyviin Huomiot-sarake).
  • Hylätyt ja keskeneräiset suoritukset ja niihin liitetyt lisätiedot päivittyvät näkyviin opintosuorituslistan loppuun.

Opiskelijoiden lisääminen ja poistaminen tulisi aina tehdä Ilmoittautumislistan kautta (ks. ohjeet).

Älä lisää opiskelijaa suoraan arviointilistalle. Suoraan arviointilistalle lisättyjen opiskelijoiden arviointi aktivoituu aina automaattisesti, etkä enää voi hylätä opiskelijan ilmoittautumista (eli poistaa häntä toteutukselta).

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.