Miten haen tietoja Duurissa

Tässä kerrotaan vinkkejä miten Duurissa voi hakea tietoa ihmisistä ja dokumenteista. Esimerkkinä käytetään rehtorin ajankohtaiskatsausta, joka julkaistiin Duurin uutisissa äänikirjeenä. Uutinen on hävinnyt etusivun uutisista. Voit löytää sen selaamalla uutisia tarpeeksi taaksepäin. Mutta voit löytää sen myös hauan kautta.

Aloitus

Kirjoita hakusana Haku kenttään. Esimerkkitapauksesa aloita haku rehtorin sukunimellä, koska tiedät että rehtori oli ajankohtaiskatsauksen tekijä. Klikkaa Haku.

Hakutulosten rajaaminen

Sait hakutuloksen, jossa on näkyvillä henkilöhaku kaikista Diakin Niemlöistä. Tällä kertaa löytyi vain yksi. Klikkaamalla henkilöhaun osumaa pääset rehtorin omalle sivulle (ns.MySite). Jokaisella diakilaisella on oma sivu, johon voi viedä tietoja. Saat myös hakutulokseksi suuren määrän tuloksia, koska haku hakee paitsi Duurista myös Dynastysta ja Diakin wwwsivuilta. Voit rajata hakua valitsemalla Sivustosta Duuri.diak.fi, koska tiedät, että uutinen oli Duurissa.

Hakutulosten rajaaminen

Hakutulosten rajaaminen

Hakutulosten määrä pieneni, kun rajasit haun Duuriin. Voit vielä jatkaa rajaustasi. Jos olet varma, että rehtorin ajankohtaiskatsaus oli uutisissa, eikä esimerkiksi blogeissa, voit rajata hakua lisää. Valitse duuri.diak.fi alta uutiset.

Tällä rajauksella sait jo etsimäsi rehtorin nauhoitteen hakutuloksiin ensimmäiselle sivulle näkyviin.

Hakutulosten rajaaminen

Hakutulosten rajaaminen

Valitsemalla tekijäksi Jorma Niemelä sait, jo etsimäsi ensimmäiseksi hakutuloksissa. Voit vielä tarkentaa hakua,mikäli etsimäsi juttu ei olisi vielä näin näkyvästi esillä.

Muistat, että uutinen oli viime viikolla. Valitse siis Muokkauspäiivämäärä: Edellinen viikko. Nyt sinulla on etsimäsi juttu ainoana hakutuloksena.

0 Comments

Add your comment

E-Mail me when someone replies to this comment