Opiskelijoiden antaman palautteen tarkastelu

Kaikki toteutukselle kiinnitetyt lehtorit pääsevät tarkastelemaan opiskelijoiden OJP:n kautta antamaa palautetta.

Vastausmäärien seuraaminen

Palautteeseen vastanneiden opiskelijoiden määrää voi seurata sekä MyDiakin etusivulta Opintojaksopalaute-yhteenvedosta...

KUVA: Vastauksien seuraaminen etusivulla

... että toteutuksen kautta Opintojaksopalaute-näkymän Saatu palaute ja opettajan palaute -välilehdeltä. Klikkaa välilehdellä Toteutuksen palauteraportti -painiketta, ja näet ponnahdusikkunassa palauteraportin vastausmäärineen.

KUVA: Vastauksien seuraaminen palauteraportissa
KUVA: Vastanneiden määrä palauteraportissa

MyDiak ei lähetä opiskelijoille muistutusviestiä palautekyselystä. Jos palautteen määrä näyttää mielestäsi vähäiseltä, voit itse kannustaa opiskelijoita vastaamaan kyselyyn. Ja jos samalla välität palautekyselyn auetessa saamasi sähköpostin opiskelijoille, he pääsevät helposti viestissä olevaa linkkiä klikkaamalla tallentamaan omat vastauksensa.

Palauteraportti

Toteutukselle annettu palaute kootaan toteutuksen palauteraporttiin.

Heti kun ensimmäinen opiskelija on tallentanut palautteensa, tuoreen palauteraportin voi avata MyDiakin etusivulta Opintojaksopalaute-yhteenvedosta klikkaamalla toteutuksen nimeä.

KUVA: Palauteraportti etusivulta

Palauteraportin löytää myös toteutuksen kautta Opintojaksopalaute-näkymän Saatu palaute ja opettajan palaute -välilehdeltä, jossa se on tarkasteltavissa myös palauteajan päätyttyä. Avaa palauteraportti klikkaamalla Toteutuksen palauteraportti -painiketta.

KUVA: Palauteraportti OJP-näkymässä

Palauteraportin tiedot

Vastanneiden määrä

Kyselyyn tallennettujen vastausten määrä löytyy raportissa kunkin numeerisesti arvioidun kysymyksen vastausgrafiikan vierestä. Erikseen näytetään vielä 0 eli "En osaa sanoa" vastanneiden määrä.

Esimerkissä jokaiseen kysymykseen on tallennettu vastauksia 7 kpl (ei yhtään En osaa sanoa -vastausta).

KUVA: Vastanneiden määrä

Avoimeen kysymykseen tallennettujen vastausten määrää ei lasketa valmiiksi.

Numeeristen vastausten jakauma ja keskiarvo

Kunkin numeerisesti arvioidun kysymyksen kohdalla näytetään tallennettujen vastausten jakauma, asteikolla 1-4 eli Heikko, Tyydyttävä, Hyvä tai Erinomainen. Skaala värikoodeineen löytyy myös palauteraportin yläosasta.

Kunkin kysymyksen kohdalla palauteraportti myös laskee vastausten keskiarvon valmiiksi, ja näyttää sen vastausgrafiikan yläpuolella.

Esimerkissä on tallennettu vastauksia jakaumalla

  • 0 kpl Heikko (1)
  • 1 kpl Tyydyttävä (2)
  • 3 kpl Hyvä (3) ja
  • 3 kpl Erinomainen (4)

Vastausten keskiarvo on tässä esimerkissä 3,3.

KUVA: Vastanneiden jakauma ja keskiarvo
Numeerisiin kysymyksiin tallennetut selitykset/perustelut

Mikäli opiskelija on tallentanut antamalleen numeeriselle arvioinnille vapaamuotoisen selityksen/perustelun, näkyy se ko. kysymyksen vastausgrafiikan alla. Rivin aloittaa opiskelijan antama numeerinen arvio, jonka jälkeen näytetään tämän tallentama teksti.

Esimerkissä yksi opiskelija on tallentanut tekstikenttään selityksen/perustelun. Raportti näyttää hänen antamansa arvioinnin ja sen perässä tallennetun tekstin. (Huom! Pitäisi olla 4, skaalavirhe on jo korjattu MyDiakiin.)

KUVA: Numeerisen arvioinnin lisäselitys
Vastaukset avoimiin kysymyksiin

Palautekyselyn avoimet kysymykset ovat tällä hetkellä:

  • Kerro vielä mikä onnistui opintojaksolla hyvin?
  • Entä miten kehittäisit opintojakson sisältöjä tai toteutustapoja?

Opiskelija vastaa molempiin kysymyksiin kerralla ja vastaukset luetellaan palauteraportissa numeeristen kysymysten tulosten jälkeen.

KUVA: Vastaukset avoimiin kysymyksiin
Palautekoontiraportti

Palauteraporttia ei tarvitse erikseen tallentaa. Se pysyy toteutuksella ja pääset aina tarkastelemaan sitä uudelleen halutessasi.

Pääset palauteraportteihin käsiksi myös MyDiakin etusivun Opintojaksopalaute-yhteenvedon Palautekoontiraportista.

KUVA: Palautekoontiraportti etusivulla

Valitse avautuvassa ikkunassa aikaväli, jolta haluat hakea toteutustesi palautteita. MyDiak antaa oletusarvona päivämäärät - 2vkoa - + 2 vkoa, mutta voit muuttaa näitä vapaasti. Päivämäärien jälkeen klikkaa Suodata palauteraportit hakeaksesi.

KUVA: Palautekoontiraportin haku

Palautekoontiraportti näyttää kaikki valitulle aikavälille osuneet palautteet. Koosteessa ensimmäisenä näkyvät numeeristen vastausten tulokset (kukin toteutus kerrallaan) ja sen jälkeen avoimet vastaukset.

Palautekoontiraportti ei ole kovin luettava, mikäli aikavälille osuu useampi toteutus. Aina kun voit, haarukoi aikaväliä pienentämällä vain tarvitsemaasi toteutusta näkyviin.

Mikäli raporttiin osuu useampi kuin yksi toteutus, näet avointen vastausten otsikoista mistä toteutuksesta kulloinkin on kyse. Koontiraportin yläosassa numeerisilla vastauksilla ei ole otsikoita, joista tunnistaisi mikä toteutus on kyseessä, mutta vastaukset on lueteltu samassa järjestyksessä kuin avoimen vastaukset alaosassa.