Lehtorin/lehtorien vastine palautteeseen

Toteutuksella opettaneen lehtorin/lehtorien tulisi aina vastata opiskelijoiden antamaan palautteeseen. Vastineessa voi esim. vastata palautteessa esitettyihin kysymyksiin ja pohtia, miten toteutusta voitaisiin kehittää näiden palautteen pohjalta.

Jos palautteita on tullut niin vähän, että sen hyödyntäminen kehitystyössä on vaikeaa, on asiasta hyvä infota myös opiskelijoita. Kirjaa tällöin vastineeksi esim. "Vähäisten vastausten takia tällä toteutuksella ei ole opettajan vastinetta palautteeseen".

Toteutukset, joille vastine on tallentamatta

Näet MyDiakin etusivulta, Opintojaksopalaute-yhteenvedosta ne toteutukset, joiden vastausaika on jo päättynyt ja lehtorin/lehtorien vastine on vielä tallentamatta.

Klikkaa toteutuksen nimeä niin pääset suoraan toteutuksen palauteraporttiin, johon vastine tallennetaan.

KUVA: Vastine tallentamatta

Kuten ennenkin, pääset palauteraporttiin myös Opintojaksopalaute-näkymän Saatu palaute ja opettajan palaute -välilehdeltä.

Älä tallenna vastinetta ennen kuin palauteaika on päättynyt, jotta voit huomioida vastineessa kaikki annetut palautteet.

Vastineen muokkaaminen

Vastaus opiskelijapalautteeseen tallennetaan toteutuksen palauteraportin kautta, raportin lopussa. Mikäli toteutuksella on useita lehtoreita, kaikki antavat palautteeseen yhteisen vastauksen. Mikäli vastinetta on tarve työstää erikseen, pitää se tallentaa keskeneräisenä aina siihen asti, että lopullinen teksti on valmis. Jos vastineen tallentaa ja julkaisee, sitä ei pääse enää muokkaamaan.

Kirjoita vastineesi opiskelijapalautteeseen tekstikenttään ja klikkaa Tallenna vastaus keskeneräisenä.

KUVA: Vastine palauteraportilla

Vinkki: Jos toteutuksella on useita lehtoreita, jokainen voi erikseen käydä lisäämässä oman osuutensa vastineeseen, kunhan kaikki muistavat tallentaa vastauksensa keskeneräisenä. Tällöin on kuitenkin aina muistettava myös sopia kuka lehtoreista koostaa eri kommenteista yhteinäisen vastineen ja julkaisee sen opiskelijoille.

Vinkki: Käytä vastineen muotoilussa hyödyksi muille saman opintojakson toteutuksille kirjoitettuja vastineita. Näet ne Opintojaksopalaute-näkymän Saatu palaute ja opettajan palaute -välilehdellä sitä mukaa kun MyDiakiin tallennetaan uusia vastineita.

Vastineen julkaisu

Vastinetta ei voi enää muokata sen julkaisun jälkeen. Jos haluat tallentaa tekstin väliaikaisesti ja myöhemmin jatkaa sen muokkausta, tallenna vastine keskeneräisenä. Näin voit palata sen käsittelyyn myöhemmin uudelleen.

Kun olet muokannut vastineen valmiiksi, klikkaa Tallenna ja julkaise vastaus. Tällöin vastine tallentuu toteutuksen tietoihin ja näkyy myös kaikille siihen osallistuneille opiskelijoille.

KUVA: Vastine palauteraportilla