Toteutuskohtainen palaute MyDiakissa

MoodleRoomsista MyDiakiin

Toteutusten kohdalla kerättävä jatkuva palaute kerätään MyDiakin Opintojaksopalaute-toiminnolla. (Moodleroomsissa käytettyä palautelomaketta ei enää käytetä syksystä 2018 alkaen.)

Näin toteutuskohtaisen palautteen kerääminen mahdollistaa monipuolisemman datan keräämisen, yhdistelemisen ja hyödyntämisen. Tavoite on keventää toteutuskohtaisen palautteen keräämisestä aiheutuvaa työtä. 

MyDiakin toteutuskohtainen palaute

  • Jatkuva palautteen antaminen parantaa opetuksen ja muun toiminnan tasoa
  • Kehittäminen tapahtuu niin, että opiskelijoiden tärkeinä pitämät ajatukset tulevat huomioiduiksi
  • Luodaan toimintakulttuuria, jossa rakentava dialogi eri toimijoiden kesken mahdollistuu
  • Kannusta opiskelijoita antamaan palautetta ja reflektoimaan omaa oppimistaan osana opintojaksoa. Opettajana tuet tätä omalta osaltasi kommentoimalla saamaasi palautetta.

Monipuolisesti

  • MyDiakissa olevan lomakkeen pituus on pyritty pitämään sopivana.
  • Moodlerooms-kurssialueella osiossa Palaute/Itsearviointi aktiviteetteja lisäämällä tai muulla tavoin opettajat voivat kerätä myös omaa palautetta ja tehdä yhteistä koontia opintojaksosta opiskelijoiden kanssa. 
  • Joka tapauksessa opiskelijapalautteen keräämisestä on hyvä kertoa opiskelijoille heti opintojakson alussa ja kannustaa loppupuolella kaikkia vastaamaan. Opiskelijoita motivoi tieto, että palautteita käsitellään tavalla tai toisella myös opintojakson opiskelijaryhmän tasolla ja että kertyneestä palautteesta tehdään yhteenvetoa lukukausittain.

Tiimeissä

Koulutuspäällikön johdolla tiimeissä poimitaan yhteenvedoista asioita toteutusten kehittämiseen. Näitä käsitellään lukukausittain. 

Palautteiden koosteita hyödynnetään myös tavoite- ja hyvinvointikeskusteluissa esimiehen kanssa.

Kun opettajana näet toteutukseen liittyvää kommentoitavaa tai kehitysideoita, kirjaa ne kunkin MyDiak-toteutussivun alalaitaan ’Kommentti’-kenttään.