Tarkista palautekyselyn asetukset

Kyselyn asetukset tulee tarkistaa ennen kyselyn aukeamista (oletuksena 2 kalenteriviikkoa ennen toteutukselle merkittyä päättymispäivää), sillä sen jälkeen ei kaikkia muutoksia enää voi tehdä.

Toteutukselle osallistuneet opiskelijat

Palautekyselyyn voivat vastata vain opiskelijat, jotka on hyväksytty toteutukselle. Tarkista viimeistään tässä vaiheessa, että kaikki toteutuksella olevat opiskelijat löytyvät ilmoittautumislistalta ja heidän ilmoittautumisensa on hyväksytty. Muista hylätä ilmoittautuminen niiltä opiskelijoilta, jotka eivät ole aloittaneet suoritusta määritellyssä ajassa (ohje).

Muista, että lehtori ei saa lisätä opiskelijaa ilmoittautumislistalle tai hyväksyä vielä käsittelemätöntä ilmoittautumista. Mikäli toteutukselle on osallistunut opiskelija, jonka nimeä ei löydy osallistujalistalta tai jonka ilmoittautumista ei ole hyväksytty, pyydä tätä ottamaan välittömästi yhteyttä omaan opinto-ohjaajaansa asian selvittämiseksi.

Kyselyn ajoitus

Toteutusten palautekysely aukeaa oletusarvoisesti 2 kalenteriviikkoa ennen toteutukselle merkittyä päättymispäivää ja menee kiinni 1 kalenteriviikko sen jälkeen. Näin opiskelijalle jää 3 kalenteriviikkoa aikaa vastata kyselyyn.

1. Tarkista toteutukselle merkitty päättymispäivä

Toteutuksen ajoituksen näet esim. Opintojaksopalaute-osion ensimmäiseltä Palautteen keräämistapa ja palautekysymykset -välilehdeltä (ks. kuva alla).

2. Säädä palautekyselyn ajoitusta tarvittaessa

Kyselyn aikataulua ei pääsääntöisesti tarvitse muuttaa oletuspäivämääristä. Kuitenkin mikäli esim. toteutuksen toteutusaikaa on juuri muutettu, voit joutua itse korjaamaan  kyselyn palauteajan vastaavasti.

Kyselyn ajoitusta koskevat seuraavat säännöt

  • kyselyn on oltava auki vähintään 14 päivää
  • palauteajan alku ei voi olla menneisyydessä (suhteessa kuluvaan päivään) tai ennen toteutukselle merkittyä aloituspäivää
  • palauteajan viimeinen päivä ei voi olla aikaisempi kuin toteutukselle merkitty päättymispäivä ja se voi olla korkeintaan 14 päivää ko. päivän jälkeen

Muista tallentaa muutokset lopuksi.

KUVA: Kyselyn ajan korjaaminen

Jos koko toteutuksen toteutusaika ei jostain syystä ole ajan tasalla, ota välittömästi yhteys koulutuspäällikköösi asian korjaamiseksi.

Kyselyn muut asetukset
Palautekysymykset

Palautekyselyn kysymykset ovat koko Diakille yhteiset, eikä lehtori voi lisätä tai muokata kysymyksiä. Pääset tarkastelemaan opiskelijan näkemää kyselylomaketta klikkaamalla Näytä palautelomake -painiketta Palautteen keräämistapa ja palautekysymykset -välilehdellä.

Palautelomakkeen yläosassa on tietoa opintojaksosta ja toteutuksesta (osa toteutussuunnitelman tiedoista), ja sen jälkeen opiskelijalle asetetut kysymykset. Numeerisesti arvioitavia kysymyksiä on tällä hetkellä viisi, joista jokaista opiskelija voi halutessaan täydentää/tarkentaa omin sanoin. Numeeristen kysymysten lisäksi on kaksi yleisluonteisempaa avointa kysymystä.

KUVA: Näytä palautelomake

Voit käyttää OJP Välipalaute-työkalua, mikäli haluat kerätä opiskelijoilta omaa palautetta toteutuksen aikana. Ohjetta täydennetään tältä osin myöhemmin.

Palautteen keruu muuten kuin OJP-kyselyllä

Kaikista toteutuksista kerätään aina automaattisesti palautetta opintojaksopalautejärjestelmän kautta. Voit tarvittaessa kerätä palautetta tämän lisäksi muulla tavoin. Merkitse tämä toteutuksen Opintojaksopalautteen Palautteen keräämistapa ja palautekysymykset -välilehdelle tiedoksi.

Muista tallentaa muutokset lopuksi.

KUVA: Tapa kerätä palautetta
Avointen palautevastausten käsittely

Opintojaksopalautekyselyssä on mahdollista kieltää avointen palautevastausten näyttäminen toteutuksen lehtoreille. Diakissa avoimet palautteet on kuitenkin tarkoitettu kaikkien toteutuksella opettavien nähtäväksi tasapuolisesti, joten älä muokkaa tätä osiota. Opiskelijat saavat itse valita näkyykö heidän antamansa palaute nimettömänä vai nimellisenä, tämä osio asetuksissa ei vaikuta siihen. Sen sijaan näkyvyyden rajoittaminen estää kaikkia toteutuksen lehtoreita näkemästä mitään avoimia vastauksia, jolloin merkittävä osa palautetta jäisi hyödyntämättä.

KUVA: Avointen kysymysten lupa
Palautekyselyn kuittaaminen valmiiksi

Kun olet tarkistanut tarvittavat tiedot, voit halutessasi kuitata toteutuksen palautekyselyn valmistelut käsitellyksi MyDiakin etusivun Opintojaksopalaute-yhteenvedossa.

Klikkaa toteutuksen nimen perässä näkyvää vihreää täppää, niin toteutus poistuu Tulossa olevat palautekyselyt -työlistalta ja tulee seuraavan kerran näkyviin Palautetta opiskelijoilta -otsikon alle, kun kyselyyn on tullut vastauksia.

KUVA: Kyselyn kuittaus etusivulla

Palautekysely avautuu opiskelijoille automaattisesti, vaikka et klikkaisikaan asetusten tarkistusta suoritetuksi. Toteutus ei kuitenkaan häviä Tulossa olevat palautekyselyt -listalta automaattisesti kyselyn auetessa. Saat listaa siivottua vain klikkailemalla asetukset tarkistetuiksi.