Ohjeista opiskelijoita palautteen antamiseen

Opiskelijat vastaavat toteutuskohtaiseen palautekyselyyn MyDiakin kautta.

Motivoi opiskelijat antamaan palautetta

Palautetta tarvitaan opetuksen kehittämisessä

Opintojaksopalautetta kerätään, koska opiskelijoiden tulee voida vaikuttaa opetuksen kehittämiseen. Opetuksen kehittäminen taas tarvitsee toteutuksista mahdollisimman laajan palautteen, jotta kehittämistyö voidaan suunnata oikeaan kohteeseen. Kaikkien kannattaa siis antaa palautetta, jotta toteutusten hyvät puolet pääsevät esille ja ongelmakohtia päästään kehittämään.

Palautteen antaminen ei vie kuin pari minuuttia aikaa

  • Palautekyselyn löytää helposti MyDiakin etusivulta kun se on auennut. Opiskelija saa myös sähköpostilla suoran linkin jokaisen oman toteutuksen palautekyselyyn.
  • Kysely koostuu vain viidestä numeerisesta kysymyksestä ja kahdesta avokysymyksestä. Opiskelija voi tosin halutessaan antaa perusteluja tai lisäselityksiä myös numeerisesti arvioitaviin kysymyksiin.

Lehtori vastaa palautteeseen

Toteutuksen lehtorit kirjoittavat opiskelijoille vastineen näiden antamaan palautteeseen. Vastineessa lehtorit voivat mm. vastata palautteessa oleviin kysymyksiin ja kertoa miten toteutusta voidaan jatkossa kehittää opiskelijoiden palautteen pohjalta.

Lue lisää opiskelijapalautteesta OJP:n opiskelijan ohjeesta.

Ohjaa etsimään palautelinkki MyDiakin etusivulta...

Opiskelija näkee kaikkien omien toteutustensa palautekyselyt MyDiakin etusivulla, Opintojaksopalaute-yhteenvedossa. Kyselylinkit tulevat näkyviin kyselyyn merkityn palauteajan ensimmäisenä päivänä ja poistuvat opiskelijan näkymästä viimeisen päivän päätyttyä.

Linkistä klikkaamalla opiskelija pääsee suoraan ko. toteutuksen kyselylomakkeeseen ja tallentamaan vastauksensa. Tallennuksen jälkeen linkki häviää opiskelijan näkymästä.

KUVA: OJP opiskelijan etusivulla
... tai MyDiakin lähettämästä automaattisesta sähköpostista

MyDiak lähettää toteutukselle hyväksytyille opiskelijoille automaattisesti sähköpostilla (Diakin sähköpostiosoitteeseen) tiedon kyselyn avautumisesta. Sähköpostissa on suora linkki ko. toteutuksen kyselyyn (edellyttää kirjautumista MyDiakiin).

Pääset itse tarvittaessa tarkastamaan lähetetyt viestit Opintojaksopalautteen OJPviesti-loki -välilehdeltä. Sivulle tallentuu tieto järjestelmän lähettämistä OJP-viesteistä.

KUVA: OJPviesti-loki

MyDiak lähettää jokaiselle toteutukselle kiinnitetylle lehtorille kopion opiskelijoille lähtevästä viestistä. Näet sähköpostista viestin sisällön, se ei vaadi lehtorilta toimenpiteitä.

Viesti kannattaa kuitenkin säilyttää, sillä voit tarvittaessa välittää sen edelleen opiskelijoille. Sähköpostissa oleva linkki ei ole henkilökohtainen, joten se toimii myös välitetyissä viesteissä. Tästä on hyötyä, jos esim. haluat muistuttaa opiskelijoita kyselyyn vastaamisesta.

Lehtori ei itse pääse muokkaamaan palautekyselystä lähtevää sähköpostia, se on kaikilla Diakin toteutuksilla samanlainen. Muista siis ohjeistaa opiskelijat ennen palauteajan alkua muulla tavoin.