Opiskelijoiden lisääminen ja poistaminen toteutuksen alettua

Toteutukselle osallistuvia opiskelijoita hallinnoidaan myös toteutuksen alettua toteutuksen ilmoittautumislistan, ei arviointilistan kautta.

Opiskelijan lisääminen toteutukselle

Toteutuksesta vastaavien lehtoreiden ei tulisi itse lisätä opiskelijaa toteutukselle. Diakissa opintotoimistot ja opinto-ohjaajat tarkistavat opiskelijan ilmoittautumiset ja niiden sopivuuden tämän hopsiin. Mikäli opiskelijaa ei löydy toteutuksen opiskelijalistalta, tätä tarkistusta ei ole tehty.

Mikäli opiskelija on sopinut osallistumisesta opinto-ohjaajansa kanssa, opiskelijan tulee lähettää opintotoimistoon pyyntö toteutuksen opiskelijalistalle lisäämisestä. Mikäli opiskelija ei ole keskustellut osallistumisestaan opinto-ohjaajansa kanssa, hänet tulee ohjata ottamaan yhteyttä tähän ennen toteutukselle mukaan ottamista.

Älä edes poikkeustilanteissa lisää opiskelijaa suoraan arviointilistalle. Suoraan arviointilistalle lisätyn opiskelijan arviointi aktivoituu aina automaattisesti, eikä opiskelijaa enää voida poistaa toteutukselta ilmoittautumisen hylkäämisen kautta.

Opiskelijan poistaminen toteutukselta

Mikäli toteutukselle on hyväksytty opiskelijoita, jotka ovat peruneet osallistumisensa tai eivät ole aloittaneet toteutuksen suorittamista, heidät poistetaan arviointilistalta hylkäämällä toteutukselle ilmoittautuminen ilmoittautumislistan kautta. Opiskelijalle itselleen jää ilmoittautumisen hylkäämisestä tieto MyDiakin hopsin Ilmoittautumiset-välilehdelle.

Opiskelijan voi poistaa eli aiemmin hyväksytyn ilmoittautumisen hylätä kahden viikon kuluttua opintojakson alkamisesta, mikäli hän ei ole osallistunut opetukseen eikä ole vastannut yhteydenottoihin tai hänen kanssaan ei ole sovittu opintokokonaisuuden tai -jakson normaalista poikkeavasta aloittamisesta (Tutkintosääntö, 26 § Opetukseen ja ohjaukseen osallistuminen).

Älä muokkaa opiskelijan tietoja arviointilistalla ennen kuin olet varma, että hän on aloittanut toteutuksen suorittamisen ja saa toteutuksesta ajallaan suoritusmerkinnän (joko suoraan tai rästejä täydentämällä). Arviointilistan muokkaaminen (esim. lisätiedon kirjaaminen opiskelijalle Huomiot-kentän kautta) aktivoi opiskelijan arvioinnin, jonka jälkeen tätä ei enää voi poistaa toteutukselta ilmoittautumisen hylkäämisen kautta.

Opiskelijoille ei siis tarvitse eikä pidä kirjata arviointilistalle lisätietoja toteutukselle hylkäämisen syistä tms.

1. Siirry toteutuksella Ilmoittautumiset-välilehdelle.

KUVA: Ilmoittautumiset-välilehti

2. Valitse ilmoittautuneiden listalta ne opiskelijat, joiden ilmoittautumisen haluat hylätä ja

3. klikkaa Hylkää valitut -painiketta näkymän ylärivillä.

KUVA: Ilmoittautumisen hylkääminen

4. Vahvista ilmoittautumistilan muutos avautuvassa ponnahdusikkunassa.

KUVA: Ilmoittautumistilan muutoksen vahvistus

MyDiak vahvistaa vielä tilamuutoksen ja ilmoittautumisen tila -kuvake nimilistalla muuttuu. Opiskelijat, joiden ilmoittautuminen on hylätty, eivät enää näy toteutuksen arviointilistalla.

Sama hylätty-kuvake näkyy opiskelijalle tämän hopsilla.

KUVA: Hyväksymisen tila -kuvake

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.