Ryhmän muodostaminen Group Choice -aktiviteetissa

Group Choice -aktiviteetti on tarkoitettu pienryhmien muodostamiseen. Aktiviteetin avulla voit valita, mihin opettajan ennakkoon määrittelemistä ryhmistä haluat liittyä. Kun ryhmiin ilmoittautuminen alkaa, ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Group Choice -aktiviteetin tunnistat kurssialueella GROUP CHOICE -tekstistä. Siirry aktiviteettiin klikkaamalla aktiviteetin otsikkoa (esimerkkikuvassa aktiviteetin otsikko on "Ilmoittaudu ryhmään tästä").

Aktiviteetin ulkoasu muistuttaa monivalintatehtävää, ja näet opettajan kurssille määrittelemät ryhmät siinä allekkain.

Choice-sarakkeessa laita täppä ryhmän nimen eteen sen ryhmän kohdalle, johon haluat ilmoittautua. Täyden ryhmän nimen perässä on suluissa teksti Full, etkä voi valita sitä.

Tallenna valintasi klikkaamalla Save my choice.

 

Selitykset muille sarakkeille:

Ryhmä-sarakkeessa näet ryhmien nimet. Mahdolliset ryhmiin liittyvät lisätiedot saat ne näkyviin klikkaamalla kohtaa Show descriptions.

Member / Capacity. Ryhmään ilmoittautuneiden määrä / Ryhmän maksimikoko. Esimerkiksi kuvan Ryhmä A on enintään neljän hengen ryhmä, johon on tähän mennessä ilmoittautunut kaksi henkilöä.

Group Members. Saat ryhmiin ilmoittautuneiden henkilöiden nimet näkyviin klikkaamalla kohtaa Show Group Members. Näet tämän sarakkeen vain, jos opettaja on sallinut ryhmien jäsenten nimien näkymisen.

Kun valintasi on tallennettu eli olet liittynyt valitsemaasi ryhmään, ilmestyy aktiviteettiin vihreälle pohjalle teksti "Your choice has been saved".

Jos opettaja on sallinut valinnan muuttamisen jälkikäteen, näet alhaalla painikkeen Remove my choice. Kun klikkaat tätä painiketta, poistut ryhmästä ja voit tehdä uuden valinnan.