Itsensä poistaminen kurssialueelta

Yleisesti ottaen Diakin Moodlessa ei ole mahdollista opiskelijan roolissa poistaa itseään kurssialueilta. Vain harvoille kursseille on tämä toiminto kytketty päälle. Esimerkiksi harjoittelu-kurssialueet saattavat olla käytössä jatkuvasti, jolloin kyseistä kurssialuetta ei suljeta tai arkistoida. Tällaisilta kurssialuieilta voi poistaa itsensä opintojakson suoritettuaan, ja se on myös toivottavaa tietosuojan ja kurssialueen ylläpidon näkökulmasta. Näistä poikkeuksista kuitenkin aina ilmoitetaan kurssialueella erikseen.

Itsensä poistaminen kurssin osallistujista

Huom! Tämä ohje koskee vain sellaisia opiskelijoita, jotka ovat kirjautuneet kurssialueelle itserekisteröitymällä eli käyttäen kurssiavainta. Jos sinut on lisätty käsin, et voi poistaa itse itseäsi kurssialueelta.

Navigoi kurssialueella kohtaan Kurssin koontinäyttö. Koontinäyttövalikossa valitse kohta Osallistujat (kuva alla).

Osalllistujalistassa hae itsesi hakukentän avulla etunimi-sukunimi-yhdistelmällä. Paina Enter. Vaikka hakukenttä ei ehdottaisikaan tunnustasi, enterin painallus tuo nimesi näkyviin siniseksi palkiksi hakukentän yläpuolelle. 

Alempana rivillä näet omat osallistujatietosi. Paina nyt roskakorin kuvaketta rivin oikeassa reunassa.

Moodle kysyy vielä varmistuksen ponnahdusikkunassa. Paina Poista kurssilta-painiketta (kuva alla). Tämän jälkeen kurssi poistuu myös Omat kurssit-näkymästäsi eikä sinulla ole enää pääsyä sinne. Kurssin poistuminen näkymästäsi ei vaikuta mitenkään valmiisiin opintosuorituksiin.