Keskusteluun osallistuminen

Tunnistat keskustelualueen kurssialueella sanasta Keskustelualue tai Open-keskustelualue sekä vaaleanvihreästä palkista. Keskustelualueita voidaan käyttää erilaisiin tarkoituksiin. Se voi toimia esimerkiksi kurssin yleisenä kysymyspalstana tai alustana tehtävien palauttamiselle ja vertaisarvioinnille.

Lähtökohtaisesti kaikki kurssin osallistujat voivat lähettää keskustelualueelle viestejä ja viestit ovat näkyvillä kaikille kurssilaisille. Opettaja voi myös luoda suljetun keskustelualueen pienryhmälle, jolloin keskustelut näkyvät vain tietyn pienryhmän jäsenille ja opettajalle.

Jotta pääset selaamaan keskustelualueelle lisättyjä keskusteluketjuja ja osallistumaan keskusteluun, klikkaa aloitusnäkymässä keskustelualueen kuvaketta (puhekupla) tai otsikkoa (kuvassa otsikko on Opettajat tiedottavat ja ohjaavat, opiskelijat kysyvät ja vastaavat).

Aloitusnäkymässä mahdolliset keskustelualueen viimeisimmät viestit ovat Keskustelualueen äskettäiset viestit -otsikon alla. Pääset suoraan haluamaasi viestiin klikkaamalla painiketta, jossa on viestin lähettäjän nimi, viestin lähetysaika ja otsikko. Lisäksi aloitusnäkymässä on ilmoitus, mikäli keskustelualueella on viestejä, joita et ole vielä lukenut.

Kun klikkaat itsesi keskustelualueelle, avautuvalla sivulla on listattuna kaikki aloitetut keskusteluketjut (oletuksena uusimmasta vanhimpaan). Ketjut, joissa on uusia viestejä, tunnistaa Uusi-merkinnästä (keltaisella pohjalla oikeassa reunassa).

Klikkaa keskusteluketjun otsikkoa (kuvassa otsikko on Kurssin aloitus), niin pääset lukemaan keskustelun viestit.

Viestiin vastaaminen

Klikkaa viestin alapuolella olevaa Vastaa-painiketta ja kirjoita vastauksesi Lisää vastaus -kenttään. Kirjoita vastauksellesi kuvaava aihe/otsikko ja itse viesti niille varattuihin kenttiin.

Tiedostojen liittäminen viestiin on mahdollista vain, jos opettaja on sallinut sen keskustelualueen asetuksissa. Kirjoita viestisi kokonaisuudessaan ensisijaisesti suoraan tekstikenttään. Jos sinun kuitenkin tarvitsee liittää viestiin tiedosto tai opettaja on näin erikseen ohjeistanut, klikkaa painiketta Valitse tiedostot ja etsi haluamasi tiedosto. Suosi PDF-muotoisia tiedostoja.

Painamalla Lähetä-painiketta julkaiset viestisi.

Lähettämäsi vastaus tulee näkyviin alkuperäisen viestin alle.

Voit poistaa viestin tai muokata sitä 30 min viestin lähettämisestä. Tämän jälkeen Muokkaa- ja Poista-painikkeet poistuvat näkyvistä eikä viestin poistaminen tai muokkaaminen ole enää mahdollista. Jos tämän ajan jälkeen tulee tarve poistaa viestejä, ota yhteys kurssin opettajaan.

Kun olet julkaissut vastauksesi, sinun viestiisi voidaan vastata klikkaamalla Vastaa-painiketta viestisi alapuolella.

Uuden keskusteluketjun aloittaminen

Jos et löydä sopivaa keskusteluketjua, voit luoda keskustelualueelle kokonaan uuden keskusteluketjun.

Jos keskustelualuetta käytetään tehtävien palauttamiseen, voi olla, että opettaja on ohjeistanut palauttamaan tehtävän uutena keskusteluna. Tällöin muut opiskelijat voivat kommentoida tehtävääsi vastaamalla aloittamaasi keskusteluketjuun.

Mene keskustelualueelle ja paina violettia painiketta Lisää uusi keskustelu.

Toimi samoin kuin jo olemassa olevaan ketjuun vastausta kirjoittaessa: kirjoita viestin aihe/otsikko ja itse viesti niille varattuihin kenttiin. Paina sitten Lähetä.

Aloittamasi ketju tulee näkyviin keskustelualueelle.

Voit poistaa viestin tai muokata sitä 30 min viestin lähettämisestä. Avaa viestisi klikkaamalla sen otsikkoa. Viestin alapuolella on Poista- ja Muokkaa-painikkeet. Aikarajan umpeutumisen jälkeen painikkeet poistuvat näkyvistä eikä viestin poistaminen tai muokkaaminen ole enää mahdollista. Jos tämän ajan jälkeen tulee tarve poistaa viestejä, ota yhteys kurssin opettajaan.