Profiilin lisäkentät

Omaan käyttäjäprofiiliin voi täydentää yleisten perustietojen ja käyttäjäkuvan lisäksi myös muita tietoja otsikoiden Lisänimet, Kiinnostukset ja Valinnainen kenttä alle. Kentät avautuvat klikkaamalla pientä nuolta otsikon edessä. 

Lisänimien määrittäminen on käytännössä turhaa. Voit kyllä kirjoittaa tietoja näihin kenttiin, mutta ne tulevat näkyviin ainoastaan järjestelmän ylläpitäjille tietyissä käyttäjähakunäkymissä.

Kiinnostukset-otsikon alle voi lisätä tageja eli aihetunnisteita, jotka tulevat näkyviin omassa Moodlen käyttäjäprofiilissasi. Nämä ovat siis näkyvissä aina kaikille täyden profiilisi katsojille. Tagit lisätään kirjoittamalla sana, esim. "penkkiurheilu" ja painamalla Enter-näppäintä. Tageja voi poistaa niiden edessä olevasta pienestä ruksista. Tallenna aina lopuksi tiedot, niin profiilisivusi päivittyy.

Valinnaisissa kentissä on kohtia, joita saattaa kannattaa täyttää. Kotisivu-kenttään voi tallentaa vaikkapa oman julkisen blogin tai portfolion osoitteen, Twitter-profiilin tai Instagram-tilin linkin. Pikaviestinten ja tiettyjen somekanavien ID:t voi halutessaan täydentää myös. Nämä kentät ovat kaikille käyttäjille näkyvissä profiilisivullasi. 

Loput valinnaiset profiilikentät eli Tunnistenumero, Osasto, Laitos, Puhelinnumero ja Matkapuhelinnumero sekä Osoite ovat näkyvyydeltään hyvin rajoitettuja. Tunnistenumero on oma opiskelijanumerosi/käyttäjätunnuksesi, eikä sitä pysty muokkaamaan. Osasto-kentässä on se toimipiste, jonka opiskelijana olet. Voit vapaaehtoisesti täyttää myös puhelinnumerosi. Nämä tiedot näkyvät vain järjestelmän ylläpitäjille ja kurssin vastuuopettajille, eivät ikinä muille opiskelijoille kurssialueella tai tavalliselle rivikäyttäjälle Moodlen julkisella profiilisivulla! Osoitetietoja ei tarvitse täyttää, sillä ne eivät näy kenellekään muulle kuin Diakin Moodlen pääkäyttäjille.