Mitä profiilistani näkyy ja kenelle?

Moodlessa käyttäjällä on pysyvä "julkinen" profiili. Julkinen profiili ei ole oikeastaan julkinen sanan varsinaisessa merkityksessä: nähdäkseen profiilisi henkilöllä täytyy olla tunnukset Diakin Moodleen. Googlettamalla kukaan satunnainen netinkäyttäjä ei siis löydä Diakin Moodlessa olevia profiilitietojasi. 

Julkisella profiililla tässä yhteydessä tarkoitetaan "täyttä profiilia" tai englannin kielellä Moodlessa olevaa termiä "Full profile" tai suomeksi "Kaikki käyttäjätiedot". Tällä profiilillasi on Moodlessa pysyvä osoite, jonka löydät siten, että klikkaat profiilisivusi auki ja kopioit selaimen kentässä olevan osoitteen (kuvassa punaisella rajattu). 

Oman profiilin näkymä itselle

Kuvassa keltaisella värillä on rajattu tiedot, jotka itse täytät profiilin kenttiin. Lilalla rajattu Raportit-sarake on näkyvissä vain sinulle omassa profiilissasi. 

Oman profiilin näkymä toiselle opiskelijalle/peruskäyttäjälle

Vertailun vuoksi alla olevassa kuvassa on saman opiskelijakäyttäjän "julkinen" profiili, mutta eri opiskelijan avaamana. Näkymästä puuttuvat tietysti muokkauslinkit sekä Raportti-sarake kokonaan. Sen sijaan vapaaehtoisesti annetut käyttäjätiedot, kiinnostuksen kohteet sekä oma kuvaus ovat näkyvissä. Käyttäjän nimen alapuolella on Viesti- ja Lisää kontakteihin-painikkeet, joiden avulla kuka tahansa voi lähettää sinulle pikaviestin Moodlessa tai lisätä sinut kontaktilistalleen (ellet ole estänyt kyseistä käyttäjää ottamasta yhteyttä). Niin ikään julkisia ovat ensimmäinen ja viimeisin kirjautumiskertasi. 

Oman profiilin näkymä kurssin vastuuopettajalle ja ylläpitäjille

Kurssin vastuuopettaja sekä järjestelmän ylläpitäjät näkevät profiilissasi hieman enemmän tietoja kuin muut opiskelijat. Huom! Opettaja ei näe profiilisi laajennettuja tietoja paitsi silloin, kun hän opettaa sinua jollain kurssilla. Jos Olli Opettaja ei opeta sinua millään kurssilla, hän ei myöskään näe laajennettua profiiliasi. Laajennetun profiilin näkeminen edellyttää siis vastuuopettajan roolia kurssilla, jolla olet. 

Laajennetussa näkymässä profiilistasi näkee perustietojen lisäksi myös puhelinumeron (jota muut opiskelijat eivät siis koskaan näe) sekä tiedot, millä kursseilla olet osallistujana. Lisäksi opettaja pystyy näkemään tilastoja Moodlen käytöstäsi, esimerkiksi opettaja pystyy tarkistamaan mitä aktiviteetteja olet hänen kurssillaan avannut tiettynä päivänä. 

Profiilit kurssialueen osallistujalistassa

Yksittäisen kurssin alueella käyttäjällä on tiivistetty profiili. Kurssialueen Kurssityökaluista pääsee selaamaan kurssin Osallistujalistaa, jossa käyttäjien perustiedot, myös sähköpostiosoitteet näkyvät kaikille osallistujille. Osallistujalistan kautta Kaikki käyttäjätiedot-linkkiä klikkaamalla pääsee katsomaan myös käyttäjän kurssikohtaista profiilia (alla olevassa kuvassa pinkillä rajattu linkki). Toinen keino on klikata käyttäjän kuvaa. 

Keltaisten nuolien osoittamassa kohdassa näet kunkin kurssin osallistujalistassa osallistujan perustiedot, jotka on poimittu profiileista. Esimerkiksi Taina Taittaja on piilottanut sähköpostiosoitteensa profiilisivunsa asetuksissa, joten se ei näy listassa opiskelijoille.