Viestiasetukset

Navigoi Omat kurssit sivulta Asetukset-välilehdelle.

Valitse valikosta Viestiasetukset (Message Preferences). Nämä asetukset koskevat Moodlen sisäisiä pikaviestejä (vrt. Whatsapp tai Facebookin Messenger).

Suositellut asetukset

Mikäli käytät pikaviestejä kohtuullisesti, suositellaan alla olevia asetuksia. Sähköposti-kohdassa laita valinta OFF kirjautuneena kohdassa. Jos tässä valinta on ON-muodossa, saat pikaviesteistä ilmoituksen myös sähköpostiin, vaikka kävisit samaan aikaan pikaviestikeskustelua kirjautuneena Moodlessa. Sen sijaan sinulle voi olla hyödyllistä saada ilmoitus sähköpostiin Moodlessa saamastasi pikaviestistä silloin, kun et ole kirjautuneena oppimisympäristöön. Jätä siis kohtaan Ei kirjautuneena valinta On.

Ilmoituskuvakkeen ilmoitus tarkoittaa Moodlessa Omat kurssit-linkin ja kuvan perässä näkyvää pientä palloa, jossa on numero. Molemmissa kannattaa olla valinta On; näin ilmoituskuvakkeeseen tulee uusi ilmoitus (eli numero kasvaa) kun saat Moodlessa pikaviestin, olitpa kirjautuneen tai et. Ilmoituskuvakkeesta huomaat heti sisäänkirjauduttuasi tai Moodlessa liikkuessasi, jos olet saanut joltain käyttäjältä pikaviestin.  Toisaalta jos nämä push-ilmoituksen ärsyttävät ja keskeyttävät työsi, voit toki laittaa ne molemmat pois päältä.