Mikä on ilmoitus?

Moodlen pikalinkeissä, ohjeissa ja asetuksissa puhutaan ilmoituksista. Ne ovat ehkä tutummin englanniksi notifications eli järjestelmän lähettämiä pieniä merkkejä ja viestejä siitä, että kurssialueilla ja järjestelmässä tapahtuu erinäisiä asioita. Ilmoituksia saat esim. palautetuista tehtävistä, määräajoista, viesteistä ja annetuista arvioinneista - sen mukaan mitä olet itse omissa asetuksissa määritellyt. 

Käytännössä ilmoitukset tunnistaa helposti Omat kurssit-linkin ja oman kuvan jälkeen näkyvästä pienestä pallosta, jossa on numero. Kun klikkaat palloa, se vie sinut uusimman ilmoituksen lähteille, usein Omat kurssit-sivun oikean reunan pikalinkkivalikkoon. Näiden niin sanottujen push-ilmoitusten tulvaa tai näkymistä ylipäätään voit säädellä oman profiilisi Asetukset-kohdasta. 

Ilmoituksien olemukseen ja sielunelämään voit perehtyä lisää toisessa ohjeessa.

Ilmoitukset voi avatahälytyskellon ikonista, jolloin ponnahdusikkunasta avautuu lista, jossa on linkin kautta pääsy uusimpiin lukemattomiin ilmoituksiin ja/tai kurssialueelle/aktiviteettiin, josta kyseinen ilmoitus on tullut.