Mikä on tehtävä?

Tehtävä-aktiviteetin tunnistaa paitsi sanasta TEHTÄVÄ (ASSIGNMENT), myös sinisestä väripalkista kurssialueella. Tehtäviä voi toki olla Moodlessa eri työkaluilla tehtynä, mm. tenttityökalulla tai keskustelualueena, jotka tunnistaa eri väreistä. Tehtävä-aktiviteetti eroaa näistä siten, että siinä opiskelija näkee aina ainoastaan oman palautuksensa tai oman ryhmänsä palautuksen, mutta ei muuta. Tehtävään palautetaan tyyppillisesti myös tiedosto, eli joko kirjallinen dokumentti, äänitiedosto tai kuvatiedosto. Tehtävään voi myös palauttaa linkin, jos palautuksessa on tekstikenttä, johon linkin voi liittää.

Moodleen ei voi palauttaa isoja videotiedostoja. Jos tehtävässä pyydetään tuotosta videona, opiskelija palauttaa aina linkin videoon. 

Opettajalla on oikeus päättää, näkyykö tehtävänanto suoraan kurssialueella vai ei. Jos opettaja ei halua näyttää tehtävänkuvausta kurssialueella (kuten yllä olevassa kuvassa), opiskelija joutuu klikkaamaan tehtävän auki voidakseen lukea tehtävänannon. Tehtävälaatikon oikeassa alakulmassa on soikio Määräaika, jos tehtävään on asetettu viimeinen palautuspäivä. 

Tehtävänanto voi olla tekstinä, lyhyenä videona tai äänitiedostona ja siinä voi olla kuvia, linkkejä sekä liitetiedostodokumentti. Lue aina tehtävänanto huolellisesti alusta loppuun!