Tehtävän palauttaminen (tiedoston palautus)

Tehtävän palautus tapahtuu klikkaamalla Lisää palautus/Add submission-painiketta (keltainen nuoli). Jos tämä painike ei ole näkyvissä, katso Vikalistasta, mikä voi olla syynä. Tehtävän otsikon alla näet sen, miten paljon tehtävän palautusaikaa on jäljellä.

Palautukseen liittyvät kommentit, sekä opiskelijan että opettajan antamat, saa laajennettua näkyviin pienestä plusmerkistä Kommentit-linkin edestä (lila nuoli). Jos palautus on ryhmäpalautus, oman ryhmäsi nimen näet Ryhmä-otsikon kohdassa (kuvassa esim. opiskelija on D-ryhmän jäsen). Jos tehtävä on yksilöpalautus, ryhmää ei luonnollisesti näy. 

Kun olet painanut Lisää palautus-painiketta, sinulle tulee näkyviin kohta Tiedostojen palautus. Tiedoston saat lisättyä painamalla pientä kansioikonia tai raahaamalla hiirellä suoraan esim. koneen tai muistikun kansioista rajatun laatikon sisälle. Kansion kuvake avaa Tiedostonvalitsimen ponnahdusikkunaan.


Tiedostonvalitsin

Tiedostonvalitsimessa klikkaa ensin Lataa tiedosto ja sen jälkeen Selaa. Etsi tiedosto omalta laitteeltasi. Jos haluat palauttaa O365 One Drivessa olevan tiedoston tiedostona, valitse vasemmasta valikosta kohta Office365 (keltaisella rajattu kohta kuvassa) ja etsi tiedosto omasta One Drivestasi. 

Tallenna nimellä-kohtaan voit vielä kirjoittaa tiedostolle eri nimen. Tekijä kohtaan tulee oma nimesi automaattisesti. Jos kirjoitat tähän muiden tekijöiden nimiä, se ei oletusarvoisesti näy missään Moodlessa. 

Valitse lisenssi-kohdassa on oletuksena Kaikki oikeudet pidätetään. Jos olet lataamassa tiedostoa, jonka oikeudet ovat alun perin erilaiset, vaihda lisenssi.  Huom! Kerran annettua lisenssia ei pitäisi koskaan muuttaa. Jos aineisto on julkaistu tietyllä lisenssillä, on kiellettyä muuttaa sen lisenssiä. 

Lisenssin valinnan jälkeen paina Lataa tämä tiedosto, jolloin tiedostosi latautuu Tehtävään.

Kun tiedostosi on latautunut, se näkyy Tiedostojen palautus-otsikon alapuolella. Jos tehtävän asetuksissa on sallittu tai vaadittu, voit palauttaa lisää tiedostoja samalla tavalla. 

Huomaathan, että tehtäväsi ei ole virallisesti palautettu ennen kuin painat Tallenna muutokset ja mahdollisesti sen jälkeen vielä Lähetä arvioitavaksi (jos opettaja on kyseisen kuittauksen vaatinut).

Onnistuneen palautusprosessin päätteeksi Moodle ohjaa sinut Tehtävän näkymään, jossa palauttamasi tiedosto nyt näkyy (mustalla rajattu alue kuvassa). Tehtävän tilana on Lähetetty arvioitavaksi (punaisella rajattu alue). Nyt voit olla varma, että tehtäväsi on palautunut ja tallentunut Moodleen.