Oppaita opiskelijoilleDiakle - opiskelijan opas (ex-Moodle)UKK - Usein kysytyt kysymyksetMiten saan blokattua Moodlen etusivun uutispalstan automaattiset sähköpostit?

Miten saan blokattua Moodlen etusivun uutispalstan automaattiset sähköpostit?

Moodlen etusivun uutispalstalla välitetään tietoa, joka koskee lähinnä Diakin opiskelijoita ja henkilökuntaa. Jos olet ns. ulkopuolinen käyttäjä eli osallistut johonkin Diakin koulutukseen, nämä viestit eivät välttämättä koske sinua. Valitettavasti informaation tehokkaan välittämisen takia kyseisellä palstalla on oletustilaus, jonka myötä viestit lähtevät päivittäin automaattisesti kaikille katsomatta henkilön statusta tai suhdetta Diakiin. 

Jos viestit ärsyttävät sinua, voit kuitenkin perua kyseisen uutispalstan tilauksen alla olevan ohjeen avulla.

1. Avaa sähköpostiisi tullut automaattinen viestikooste

Rullaa aivan viestin loppuun, ja etsi sieltä linkki jossa lukee: Muuta keskustelualueen tilausasetuksiasi. (Katso alla oleva kuva)


2. Klikkaa linkkiä ja kirjaudu Moodleen.

Kirjautumisen jälkeen pitäisi avautua kyseisen uutispalstan tilausnäkymä. Klikkaa Seuraa-sarakkeessa olevaa Kyllä-painiketta, jolloin se muuttuu muotoon Ei. Klikkaa myös Tilaaja-sarakkeessa olevaa Kyllä-painiketta, jolloin sekin muuttuu muotoon Ei.


Nyt et seuraa etkä tilaa etusivun uutispalstaa. Järjestelmä myös ilmoittaa tästä sinisellä palkilla. Asetuksia ei tarvitse tallentaa.


Jos tulet myöhemmin toisiin ajatuksiin ja haluatkin tilata uutispalstan, tee siitä tukipyyntö osoitteessa tuki.diak.fi ja pyydä, että sinut lisätään uutispalstan tilaajiin.