Navigointi Moodlessa

1. Logo on linkki, jota klikkaamalla pääsee aina Moodlen etusivulle (=uutispalstasivulle, joka näkyy alla olevassa kuvassa)

2. Omat kurssit-linkki on näkyvissä aina tai sen saa näkyviin yläreunaan. Omat kurssit-sivu on ns. ponnahduslakana, jonka kautta on pääsy kaikille niille kursseille, joilla on itse osallistujana. Omat kurssit-sivuilta löytyvät myös pikalinkit moniin Moodlen aktiviteetteihin ja tapahtumiin.

3. Oma työpöytäsivu, jonka näkymä kokoaa kalenterin sekä kaikki kurssien tulevat tapahtumat (palautettavat työt) listaksi joko kurssikohtaisesti tai aikajärjestyksessä. 

4. Kaikki kurssit -linkki, josta pääsee kurssiakategorialistaukseen, josta voi etsiä kursseja joko kategorioittain tai hakukentässä nimen avulla.

Keltaisella rajattu alue: pääsy omaan profiiliin ja asetuksiin, yleinen arviointikirja (kaikki omat opintojaksot) ja uloskirjaus.

Punaisella rajattu alue: Vuosivälilehdet, joista löytyvät kunkin vuoden omat kurssit. Tällä hetkellä käynnissä olevat kurssit, joille ei ole asetettu vielä päättymispäivää, löytyvät Kurssit/Courses-oletusvälilehdeltä joka on aina ensimmäisenä näkyvissä. Muut välilehdet saa näkyviin linkkejä klikkaamalla.

Punaisella katkoviivalla rajattu alue: pikalinkit hyödyllisiin toimintoihin kuten tehtävien ja aktiviteettien määräaikoihin, arvioitaviin kohteisiin (opettajat) tai saatuihin palautteisiin (opiskelijat), uusimpiin pikaviesteihin ja keskustelualueviesteihin.

Kurssialueella liikkuminen

Otsikon alla olevat numeroidut osiot ovat linkkejä. Kun klikkaat osioita ja niissä olevia aktiviteetteja auki, kurssin otsikon yläpuolella oleva murupolku kertoo sinulle, missä liikut. Alla olevassa kuvassa murupolku on rajattu keltaisella. Polussa ensimmäisenä oleva Omat kurssit-linkki, vie sinut aina Omat kurssit-sivullesi. Toisena oleva kohta kertoo pääkategorian, jossa kurssi sijaitsee. Kolmas kohta kertoo alakategorian, eli yleensä kurssin toteutuslukukauden. Neljäs kohta on kurssin lyhytkoodi, jota klikkaamalla päädyt aina kurssin etu-/aloitussivulle. Loput kohdat kertovat paitsi sen, missä kurssin osiossa liikut, myös sen, mikä aktiviteetti sinulla on juuri nyt avattuna.

Sivun alaosassa on nuolilinkit aina edelliseen ja seuraavaan aktiviteettiin. Alasvetovalikosta pääset selaamaan kyseisen kurssialueen aktiviteettia ja voit siirtyä niihin klikkaamalla.