Opintojakson työtilan luominen Moodleen

Vastuulehtori voi luoda MyDiakin kautta opintojaksolle uuden kurssialueen Moodleen heti, kun toteutuksen tila on Julkaistu. MyDiakissa luonti tapahtuu kunkin toteutuksen kohdalla erikseen. 

1. Kirjaudu MyDiakiin ja avaa haluamasi opintojakson tiedot

Avaa Toteutukset-välilehti ja siellä Omat tulevat toteutukset. Klikkaa listasta haluamasi toteutuksen tiedot auki. 

2. Avaa vasemman reunan valikosta välilehti Oppimisympäristöt

3. Paina Lisää työtila-painiketta

Painike löytyy sivun keskiosasta yläreunasta, Lisää linkki-painikkeen vierestä. 

4. Avautuvassa ponnahdusikkunassa paina Tallenna.

Järjestelmä ehdottaa automaattisesti työtilan luomista Moodleen. Paina Tallenna. Jos ponnahdusikkuna ei avaudu, tarkista, ettei selaimessasi ole ponnahdusikkunoiden esto päällä. 

5. Odota, kunnes työtila on luotu.

Luomisessa kestää enintään puoli minuuttia. Kun luonti on valmis, kurssialueen suoralinkki ilmestyy Lisää linkki ja Lisää työtila-painikkeiden alle näkyviin.  Lisäksi vihreä ponnahdusikkuna kertoo, että työtila on luotu. 

Linkkiä klikkaamalla pääset kirjautumaan Moodleen. Jos olet jo kirjutunut Moodleen, linkistä pääset suoraan luodulle uudelle tyhjälle kurssialueelle. 

Mitä tehdä, jos työtilaa ei ole luotu?

Jos Luo työtila-painike antaa sinulle vain ilmoituksen "Työtilan luontipyyntö on lähetetty, mutta työtilaa ei ole vielä luotu", pyyntösi on siirtynyt jonopalvelimelle odottamaan. Tässä tapauksessa kannattaa laittaa tukipyyntö osoitteeseen tuki.diak.fi ja ilmoittaa saamastasi herjasta. Ilmoita samalla toteutuksen nimi ja lyhytkoodi. Voi olla, että järjestelmän toiminnassa on häiriö, ja IT-tuen pitää palauttaa järjestelmä toimintaan. Samalla odottamaan siirretyt luontipyynnöt puretaan. Tarkista tukipyyntöön ratkaisun saatuasi myöhemmin MyDiakista, onko työtilan linkki tullut näkyviin. Usein jumissa on vain käyttäjien synkronointi, joten vaikka työtilan linkki ei heti tulisikaan MyDiakissa näkyviin, voit silti kirjautua Moodleen ja etsiä omista piilotetuista kursseista, onko kurssipohja kuitenkin tullut Moodleen.

Sinun ei tarvitse kirjautua MyDiakiin mennäksesi uusille kurssialueille. Työtilan luomisen jälkeen riittää, että kirjaudut suoraan Moodleen ja etsit kurssin sieltä.

0 Comments

Add your comment

E-Mail me when someone replies to this comment