Langaton verkko

Kaikissa Diakin toimipisteissä on käytettävissä langattomia verkkoja eri käyttäjäryhmille.

Eduroam

Jos Eduroam ei toimi alla olevilla ohjeilla, koita asentaa laitekohtainen profiili tästä linkistä. Android-laitteilla yllä olevasta linkistiä löytyvän profiilin asennus tapahtuu Play-kaupasta ladattavalla Eduroam CAT -työkalulla. Jos yllä olevaa linkkiä avatessa tulee virheilmoitus, koita poistaa selaimen välimuisti tai yritä selaimen yksityisikkunalla.

Eduroam-verkko toimii useiden eri korkeakoulujen alueella, useassa eri maassa. Lisätietoa Eduroamista saa tästä linkistä. Eduroamiin kirjaudutaan koulun antamilla opiskelijatunnuksilla. Kirjautuminen onnistuu seuraavilla muodoilla:

  • c12345
  • c12345@student.diak.fi
  • sähköpostiosoite (etunimi.sukunimi@student.diak.fi)

Ensimmäisellä muodolla pystyy kirjautumaan vain Diakin Eduroamissa, muilla muodoilla voi kirjautua myös toisten oppilaitosten Eduroamissa. Jotkut laitteet tarvitsevat Eduroamiin liittyessä käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi tarkempia tietoja, ne ovat tässä:

  • SSID: eduroam
  • autentikointi: 802.1x/PEAP
  • salaus: WPA2/AES
  • 2. vaiheen tunnistus (jos saatavilla): MSCHAPv2
  • CA-varmenne: Älä vahvista

Jos Diakin opiskelijatunnuksen salasana muuttuu, laitteesta täytyy "unohtaa" Eduroam-verkko, ja yhdistää uudelleen uudella salasanalla.

Usein Eduroam ei lähde heti toimimaan profiilin asennuksen jälkeenkään edes IT-tuen avulla, ja saattaa seuraavana päivänä toimiakin yhtäkkiä täydellisesti ilman mitään muutoksia. Eduroam vaatii siis toisinaan hieman kärsivällisyyttä.

Diak_Guest

Diak_Guest -verkko on tarkoitettu vierailijoille, joilla ei ole Diakin käyttäjätunnuksia. Verkkoon saa väliaikaiset käyttäjätunnukset vahtimestarilta tai IT-tuesta. Diak_Guest -verkkoon pääsee liittymään vapaasti, jonka jälkeen laitteen web-selain vie kirjautumissivulle, johon syötetään käyttäjätunnukset. Kirjautumisen jälkeen verkkoa voi käyttää vapaasti.

Jos et pääse automaattisesti kirjautumissivulle Diak_Guest -verkkoon liityttyäsi, mene selaimella osoitteeseen http://neverssl.com

Tätä kautta uudelleenohjaus verkon kirjautumissivulle onnistuu.