Oppaita opettajille ja henkilökunnalleMyDiakMD - Atomi tulostepalveluVinkkejä ja neuvoja ongelmatilanteisiinDokumenttien massaluonnissa dokumentin lähetyksen status jää jumiin vaiheeseen "dokumentti luotu"

Dokumenttien massaluonnissa dokumentin lähetyksen status jää jumiin vaiheeseen "dokumentti luotu"

Dokumenttien massaluonnissa voi seurata miten dokumentin luonti ja sähköpostin lähetys etenee. Tieto ei kuitenkaan päivity sivulle automaattisesti, joten muista itse tarvittaessa ladata sivu uudelleen. Muista myös, että palvelu käsittelee dokumentteja jonossa ja mitä isompi jono on, sitä kauemmin viimeisten dokumenttien eteneminen lähetysvaiheeseen kestää.

Jos sivun uudelleen lataamisesta ja kärsivällisestä odottelusta huolimatta status ei muutu (ja mikäli omaan sähköpostiisi tullut massaluonnin yhteenveto vahvistaa, että sähköpostin lähetys ei onnistunut), todennäköisin syy on, että MyDiakista puuttuu opiskelijan henkilökohtainen sähköpostiosoite (eli "muu sähköpostiosoite"). Dokumenttien massaluonti yrittää lähettää latauslinkin sisältävän sähköpostin vain henkilökohtaiseen sähköpostiin ja jos sitä ei ole, lähetys epäonnistuu.
Mikäli näin on, tallenna opiskelijan tietoihin henkilökohtainen sähköpostiosoite ja tulosta dokumentti hetken kuluttua uudelleen.

Mikäli sähköpostin lähetys ei edelleenkään onnistu, kyse voi jo olla järjestelmätason viasta. Ota yhteyttä Atomi-palvelun pääkäyttäjään.

Aina kun itse dokumentin luonti kuitenkin onnistuu, löydät sen Dokumenttien luonti -osiosta. Mikäli opiskelijalla on pääsy MyDiakiin, voit täältä lähettää todistuksen dokumenttipankkiin. Tai voit halutessasi ladata todistuksen itsellesi ja lähettää sen eteenpäin tavallisesti sähköpostin liitteenä. Muista kuitenkin aina sähköpostin suojaus, kun lähetät henkilötietoja sisältäviä dokumentteja.