Oppaita opiskelijoilleOffice 365 OpiskelijoilleArticlesOne Driveen tallennetun videon palauttaminen oppimisympäristön palautuskansioon

One Driveen tallennetun videon palauttaminen oppimisympäristön palautuskansioon

OneDriveen tallennetut isot tiedostot palautetaan oppimisympäristöön linkkeinä, EI KOSKAAN tiedostoina. Oppimisympäristön käyttäjäkohtainen tallennustila on 100 megatavua, joten yksikin iso video vie suurimman osan tilasta ja tämän jälkeen et enää pysty palauttamaan muita tiedostoja. Lisäksi kurssialueella voi olla tehtävien palautusasetuksissa kokorajoituksia, eli voi olla että et pysty palauttamaan esimerkiksi isompaa tiedostoa kuin 20 megatavua. Tämän vuoksi käytä suurien tiedostojen kanssa aina linkkipalautusta.

Etsi videotiedosto OneDrivesta

Aktivoi videotiedostosi 1) täppäämällä tiedoston nimen edessä olevaa palloa. 2) Valitse sitten Jaa (löytyy useammasta kohtaa, kuten kuvassa alla)

Linkkihaun välilehti

Tarkista,millaisen oikeuden jaat tiedostoon. Oletuksena OneDrive jakaa muokkausoikeuksia. Videotiedostojen suhteen muokkausoikeus tarkoittaa sitä, että linkin klikkaajalla on oikeus ladata tiedostosi omalle koneelle. Videoiden kohdalla muokkausoikeus on hyödyllinen, koska Diakin ulkopuoliset arvioijat eivät välttämättä saa videota muuten pyörimään. Sen sijaan tekstitiedostojen kohdalla mieti aina, riittävätkö pelkät lukuoikeudet.  Useimmat oppimistehtävät palautetaan vain Diakin sisäiseen katseluun, eikä palautettaviin oppimistehtäviin anneta muokkausoikeutta ellei opettajan kanssa ole sovittu muuta esim. palautteenantamisesta suoraan dokumenttiin.

Oikeuksia voit vaihtaa vihreän pallon kuvakkeen kohdasta. Jos et halua tehdä muutoksia oletusoikeuksiin, klikkaa Copy Link/Hae linkki.

Kopioi linkki joko klikkaamalla Copy link/kopioi linkki-painiketta tai esim. näppäinkomennolla Ctrl + C (paina Control-näppäin pohjaan ja paina samaan aikaan C-näppäintä). Nyt linkki on kopioitu "muistiin" ja voit painaa Sulje-rastia.

Kirjaudu oppimisalustalle ja etsi oikea kurssi sekä tehtävänpalautus.

Avaa tehtävä, klikkaa Lisää palautus ja liitä tallessa oleva OneDrive-linkki esim. tehtävässä olevaan verkkotekstikenttään. Muista tallentaa muutokset.

Jos verkkotekstikenttää ei ole aktivoitu, voit aina liittää linkin word-dokumenttiin ja palauttaa kyseisen word-tiedoston tehtävään.