Turnitin : Draft Coach

Turnitin on julkaisut uuden uuden Draft Coach -palvelun, joka kytkeytyy sekä Word-online-docx:iin että Google-docs:iin.

Draft Coachin avulla opiskelija (tai lehtori, tutkija) voi koska tahansa tarkastaa tekstinsä alkuperäisyyden ja viittauksien oikeellisuuden jo silloin, kun kirjoittaa omaa tekstiään.

Draft Coach tarjoaa tutun Turnitinin "alkuperäisyysraportin", joka näyttää tekstien samankaltaisuuksia Turnitinin laajoista tietokannoista (Internet, oppilastyöt, julkaisut). Lisäksi opiskelija saa ohjausta oman tekstinsä kirjoittamiseen.

Draft Coach tarkistaa kaikki tekstissä olevat viittaukset ja huomauttaa niiden puutteista sekä opastaa korjauksien tekemisessä.

Voit käyttää Turnitin Draft Coachia M365 Wordissä esimerkiksi ennen tehtävän tai opinnäytteen palautusta. Yhden dokumentin voi tarkastaa selaimen Wordin Draft coachilla kolme kertaa. 

Turnitin Draft Coach on käytettävissä kaikilla niillä käyttäjillä, joilla on Diakin M365-tunnus. Draft Coach on käytettävissä vain M365 Wordin selainversiossa. Työpöytäversiossa Draft Coachia ei ole käytettävissä.  

M365 Word ja Turnitin Draft Coach

  • Avaa esim. Chrome tai Edge -selain
  • Kirjaudu selaimessa portal.office.com käyttäen Diakin tunnuksiasi
  • Tunnistaudu monivaiheisella tunnistautumisella (MFA)
  • Valitse Microsoft 365 Word tai jos Wordia ei näy vasemman reunan työkaluissa etsi se M365 sovelluksista eli Appseista
  • Luo uusi dokumentti tai avaa aikaisemmin luotu dokumentti
  • Word-dokumentin yläreunaan ilmestyy automaattisesti pienen viiveen jälkeen Turnitin-välilehti ja Draft Coach pitää vielä valita toiselta yläreunan riviltä käyttöön. Ensimmäisellä kerralla pitää hyväksyä Turnitinin käyttöehdot.
  • Ensimmäisellä kerralla oikeaan reunaan avautuu Turnitin Draft Coachin Welcome. Valitse Get feedback Now ja hyväksy Microsoftin ja Turnitin lisenssisopimukset. 

Lopuksi valitaan Continue to Draft Coach ja varsinaiset Turnitin Draft Coachin työkalut tulevat näkyviin. 

Similarity Check

Samankaltaisuuden tunnistamisen (Similarity Check) voi tehdä yhdelle dokumentille kolme kertaa. Samankaltaisuusraportti näkyy vain käyttäjälle itselleen ja dokumentti/teksti ei tallennu Turnitinin tietokantaan. Jäljellä olevat samankaltaisuuden tunnistamisen kerrat näytetään.

Tarkistus aloitetaan valitsemalla Go to Similarity ja Run Similarity Check

Similarity Check eli samankaltaisuuden tarkistuskerran käyttäminen pitää vielä vahvistaa Confirm

Samankaltaisuusraportti muodostuu pienen viiveen jälkeen. Voi tarkastella samankaltaisuuksia lähteittäin (eri värit) tai avata oikeasta laidasta alhaalta koko raportin (View full report) uuteen välilehteen. Mahdollisten korjausten tai lisäysten jälkeen voit tehdä samankaltaisuuden tarkistuksen uudestaan (Run New Similarity Check).

Samankaltaisuusraportin Full report -näkymässä eli täydellisessä raportissa voit myös tarvittaessa suodattaa lähteitä pois silmäkuvakkeella omasta näkymästäsi, jos esimerkiksi olet jo palauttanut aiemmin ensimmäisen version tekstistä johonkin Turnitin-tehtävään. 

Citations Check

Draft Coachin sitaattien tarkistutamisen työkalulla Citations Check etsitään englanninkielisestä tekstistä suoria lainauksia, joihin ei ole merkitty viitteitä.  Tarkistus aloitetaan valitsemalla Go to Citations.

Grammar Guide

Draft Coachin kielioppityökalulla (Grammar Check) avulla voit saada apua englanninkielisen tekstin kielioppiin. Työkalun saa käyttöön valitsemalla Go to Grammar --> Run Grammar Check.

Tarkastajasta saa vinkkejä tekstin korjaamiseen.