Langaton verkko (Eduroam)

Kaikissa Diakin toimipisteissä on käytettävissä opiskelijoiden omille laitteille langaton verkko Eduroam.

Vaiheittaiset ohjeet ovat käyttöjärjestelmän mukaisesti seuraavassa järjestyksessä: ensin Android, sitten MacOs.

Eduroam

Eduroam -verkon käyttöönotto

1. Käyttääksesi eduroam -verkkoa Diakin kampuksilla, täytyy sinun ladata tätä varten erillinen sovellus. Sovelluksen lataaminen ja asetusten tekeminen vaativat toimivan verkkoyhteyden. Voit luoda puhelimestasi Wi-Fi hotspotin (mobiilitukiaseman), ja suorittaa latauksen sen kautta.

2. Sovelluksen voit ladata Windows -koneelle osoitteesta https://geteduroam.app mobiililaitteelle suoraan puhelimen sovelluskaupasta. Androidille Google Playsta tai Applen laitteille AppStoresta. geteduroamin -lataussivun näet alapuolella.

3. Asennusohjelma Windowsille ladataan klikkaamalla Windows

4. Sovellus latautuu oletuksena C:\Käyttäjät\Ladatut tiedostot -kansioon. Sovellus pitäisi löytyä myös windowsin haku toiminnolla.

 

5. Käynnistä verkon määritys avaamalla sovellus.

HUOM! Mikäli tässä kohtaa aukeaa Ms Store, niin toimi ensin tämän ohjeen S-tila (S-Mode) Windows 11:ssa, ja siitä poistuminen | Sekalaiset ohjelmisto-ohjeet | Oppaita opiskelijoille (screenstepslive.com) mukaisesti.

6. Sovelluksen käynnistyttyä avautuu ikkuna, mistä voit valita Connect to eduroam:

 

7. Klikkaa painiketta Connect to eduroam

8. Valitse seuraavassa näkymässä oikea koulu/organisaatio, ja paina Next.

 

9. Tämä avaa selaimen, ja Diakin palveluiden kirjautumissivun. Syötä tähän käyttäjätunnuksesi ja seuraavassa ikkunassa salasanasi. Mikäli olet jo kirjautunut selaimella Diakin tilille, niin tämä vaihe jää välistä.

 

10. Seuraava sivu on enemmänkin tiedoksianto. Valitse sivulta "Do not ask me again" ja paina "Accept"

11. Seuraavassa ikkunassa pyydetään painamaan Approve.

 

13. eduroam -yhteys on valmis käytettäväksi.

 

 

Eduroamin lisääminen MacOS:ään.

1. Käyttääksesi Eduroam -verkkoa koululla, sinun tarvitsee ladata & asentaa erillinen profiili koneelle. Vaikka kone näkee verkon, se ei voi liittyä siihen.

2. Tarvittavan profiilin voi ladata osoitteesta https://cat.eduroam.org/

3. Avautuva sivusto näyttää seuraavalta 

 

 

4. Profiilin voit ladata klikkaamalla "Napsauta tästä ladataksesi eduroam-asennusohjelma".

5. Sivun oikeaan reunaan avautuu pienempi ikkuna, mistä valitset oikean organisaation, eli Diakonia ammattikorkeakoulu. Tämä voi jossain yhteydessä näkyä myös englanniksi Diaconia University of Applied Science.

 

6. Seuraavassa kohdassa paina ”Jatka”

7. Valitse seuraavaksi "Apps"

8. Eduroam- profiili on ladattavissa MacOS:lle. Profiili latautuu oletuksena Lataukset- kansioon.

 

9. Mikäli selain pyytää kirjautumisia, niin syötä Diakin käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, seraavassa näkymässä voit valita "Do not ask me again" ja paina "Accept"

10. Tuplaklikkaa ladattua profiilitiedostoa, tämä näyttää kehoituksen avata Järjestelmäasetukset.

11. Avaa Järjestelmäasetukset, ja nyt tänne on ilmaantunut uusi kuvake "Profiilit". Normaalisti tätä kuvaketta ei tuolla ole.

12. Profiilit alla näet Eduroamin, tuplaklikkaa sitä. Avautuvassa näkymässä näkyy painike ”Asenna/Install”. Paina tästä, ja ladattu profiili asentuu. Tässä yhteydessä pitää syöttää salasana, mitä käytät koneelle kirjautumiseen/muu vaihtoehtoinen tunnistautuminen.

13. Nyt profiili on asentunut, ja voit sulkea Profiilit- sovelluksen ja Järjestelmäasetukset.

14. Koneen pitäisi lähteä yhdistämään automaattisesti eduroamiin

15. Mikäli jostain syystä näin ei tapahdu, klikkaa yläpalkin langattomien verkkojen symbolia, ja käy katsomassa näkyykö eduroam ”Muut verkot” alla. Mikäli eduroam näkyy tunnettujen verkkojen alla, mutta yhteys ei muodostu, sulje koneen langaton verkko kokonaan hetkeksi. Yhteyden pitäisi alkaa toimia, kun avaat langattoman verkon uudestaan. Joissain tilanteissa täytyy asennettu verkkoprofiili poistaa, ja asentaa uudestaan.